Δερμοαπόξεση

Δερμοαπόξεση

Η Δερμοαπόξεση αποτελεί μία απλή αλλά αποτελεσματική μέθοδο καθαρισμού και αναζωογόνησης της θαμπής επιδερμίδας του προσώπου, κατά την οποία απομακρύνονται μερικώς ή ολικώς οι επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας και αναπλάθεται το δέρμα. Τα αποτελέσματα που προσφέρει επιτυγχάνονται με μηχανικά μέσα, σε αντίθεση με το peeling, όπου γίνεται χρήση χημικών προϊόντων.

Περιποίηση προσώπου εικονίδιο

“Βαθύς” ιατρικός καθαρισμός προσώπου

Εικονίδιο λαμπερό πρόσωπο

“Κλείσιμο” των πόρων του δέρματος

Μάλαξη προσώπου icon

Λάμψη και Αναζωογόνηση

Η εφαρμογή της Δερμοαπόξεσης θεωρείται επίσης αποτελεσματική για την αντιμετώπιση της φαγεσωρικής ακμής (μαύρα στίγματα) και βοηθάει στη λείανση των βαθιών ουλών ακμής. Η επιδερμίδα ανανεώνεται και το δέρμα δείχνει σταδιακά πιο λείο. Καταπολεμούνται τα σημάδια του χρόνου και της φωτογήρανσης, καθώς μειώνονται οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

 • Λείανση, ενυδάτωση και αναζωογόνηση της “θαμπής” επιδερμίδας
 • Απολέπιση και ανάπλαση της επιδερμίδας
 • Εξάλειψη των στιγμάτων
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα

Η Δερμοαπόξεση, μάλιστα, αποτελεί μία βασική θεραπεία απολέπισης που απευθύνεται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας και συνιστάται για όλους τους τύπους δέρματος.  Μπορεί να εφαρμοστεί είτε με Διαμάντι είτε με Μικροκρυστάλλους.

Δερμοαπόξεση με Διαμάντι

Πρόκειται για μία επιπλέον μέθοδο Δερμοαπόξεσης κατά την οποία χρησιμοποιούνται κεφαλές διαμαντιού. Είναι μία εξαιρετική θεραπεία καθαρισμού και ανανέωσης της επιδερμίδας με τη βοήθεια της οποίας επιτυγχάνονται άριστα αποτελέσματα.

Η Δερμοαπόξεση με Διαμάντι παρέχει τα εξής οφέλη:

 • Ανανέωση και λάμψη της επιδερμίδας, η οποία είναι εμφανώς απαλή και ελαστική, δίχως ίχνος σμήγματος
 • Καθαρισμός του προσώπου και πλήρες κλείσιμο των πόρων του δέρματος, ειδικότερα αν πραγματοποιηθούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.
 • Ανώδυνη μέθοδος που ενδείκνυται για θαμπά, ταλαιπωρημένα και ευαίσθητα δέρματα όλων των ηλικιών.
 • Άμεση αποθεραπεία, με γρήγορα εμφανή αποτελέσματα, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Για τη θεραπεία της Δερμοαπόξεσης με διαμάντι, χρειάζεται να προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός του προσώπου ή της περιοχής του σώματος στην οποία πρόκειται να εφαρμοστεί η θεραπεία με ειδικό σαπούνι. Έπειτα από τον προσεκτικό καθαρισμό της περιοχής, ακολουθεί η εφαρμογή ενός είδους μηχανικού peeling, μέσω του οποίου απομακρύνονται τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, χωρίς ίχνος τραυματισμού. Παράλληλα, παρασύρονται ρύποι και σμήγματα και αποκαθίσταται η λάμψη του δέρματος.

Σε επόμενο στάδιο, ακολουθεί η διάνοιξη των φαγεσώρων, των κύστεων και των κεχρίων, απομακρύνεται το κλειστό σμήγμα και εν τέλει καθαρίζονται πλήρως οι πόροι. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται ειδική μάσκα αποθεραπείας. Με βάση την εκάστοτε περίπτωση, μπορεί να εφαρμοστεί ενυδατική μάσκα άμεσης θρέψης και βαθιάς ενυδάτωσης, καθώς και εγχύσεις υαλουρονικού οξέος.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, η επιδερμίδα ανανεώνεται, είναι ορατά απαλή και αποκτά λάμψη, χωρίς ίχνος σμήγματος. Το πρόσωπο καθαρίζει και οι πόροι του δέρματος κλείνουν εντελώς, ειδικά αν διενεργηθούν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.

Πρόκειται για μία τελείως ανώδυνη μέθοδο, η οποία, μάλιστα, ενδείκνυται για θαμπά και ταλαιπωρημένα δέρματα, ανεξαρτήτως ηλικίας, κι είναι ιδιαίτερα προσφιλής σε πολύ ευαίσθητα δέρματα, τα οποία μπορεί να ερεθιστούν αρκετά εύκολα, μετά από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Η θεραπεία διαρκεί από 20 έως 30 λεπτά και το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Το δέρμα γίνεται απαλό, λαμπερό και η επιδερμίδα αποκτά ελαστικότητα, καθώς και μία βελούδινη αίσθηση. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η διαμόρφωση ενός πρωτοκόλλου 8 περίπου συνεδριών με μεσοδιάστημα 2 ή 3 εβδομάδων, προκειμένου να διατηρηθεί το δέρμα φρέσκο και νεανικό, δίχως λεπτές ρυτίδες και λιπαρότητα. Βέβαια, ο αριθμός των συνεδριών εξατομικεύεται, ανάλογα με την περίπτωση.  

Δερμοαπόξεση με Μικροκρυστάλλους

Πρόκειται για ένα βαθύ ιατρικό καθαρισμό του δέρματος του προσώπου, ο οποίος πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ατμού. Επιτυγχάνεται μονάχα μέσω της χρήσης ειδικών μικροκρυστάλλων. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος και τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα ορατά.

Η Δερμοαπόξεση με Μικροκρυστάλλους μπορεί να επιτύχει τα εξής:

 • Η επιδερμίδα αναζωογονείται και πραγματοποιείται βαθύς ιατρικός καθαρισμός προσώπου.
 • Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και επιτυγχάνεται η απολέπιση και η λείανση της υφής του δέρματος.
 • Το δέρμα γίνεται λαμπερό, καταπολεμείται η λιπαρότητα και η γυαλάδα, λειαίνονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές.
 • Μειώνονται οι ουλές ακμής, οι πανάδες και τα οιδήματα του προσώπου.
 • Επέρχεται η σύσφιξη του δέρματος μέσα από τη δημιουργία καινούργιου κολλαγόνου, ενώ γίνεται καλύτερη ροή της λέμφου.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα εμφανή. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, το δέρμα αποκτά μία λαμπερή όψη. Βέβαια, μετά το πέρας της θεραπείας, χρειάζεται εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας και χρήση αντηλιακής προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο υπερμελάχρωσης.

Συνδυασμός μεθόδων

Είθισται, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, να εγκριθεί ο συνδυασμός της Δερμοαπόξεσης με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Λόγου χάρη, η Δερμοαπόξεση μπορεί να συνδυαστεί με φωτοθεραπεία Led, με μάσκες ενυδάτωσης και ανάπλασης και με Peelings.

Όλα αυτά καθορίζονται έπειτα από τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου Ιατρικού πρωτοκόλλου, το οποίο εκπονείται ανάλογα με την περίπτωση και με γνώμονα τις ανάγκες του ασθενούς. Μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία του σώματος κι ο συνδυασμός των μεθόδων ενισχύει τα αποτελέσματα.