Σύσφιξη

Σύσφιξη Προσώπου

 

Καθώς αυξάνεται η ηλικία μας, ο οργανισμός μας υφίσταται μία φυσιολογική φθορά σε πολλαπλά επίπεδα. Το πρόσωπο αποτελεί ένα από τα διάφορα σημεία του ανθρώπινου οργανισμού στο οποίο μπορεί να αποτυπωθεί αυτή η φθορά του χρόνου.

 

Συγκεκριμένα, με την πάροδο των ετών, το πρόσωπο μας παρουσιάζει μία τάση χαλάρωσης και παρατηρείται απώλεια της σύσφιξης και της ελαστικότητας του. Υπάρχουν διαθέσιμες κάποιες κρέμες σύσφιξης του προσώπου. Παρά ταύτα, δεν προσφέρουν τα ιδανικά αποτελέσματα και δεν αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση του δέρματος σε μόνιμη βάση. υπάρχουν στη διάθεση μας διάφορες αναίμακτες και μη επεμβατικές ιατρικές μέθοδοι που δρουν στοχευμένα και έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε τύπο επιδερμικής χαλάρωσης.

header-lifting-facial

Σύσφιξη Προσώπου με Εξαπολικές Ραδιοσυχνότητες (RF) νέας γενιάς

 

 • Επιτάχυνση και ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών
 • Σύσφιξη της επιδερμίδας και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου
 • Στοχευμένη δράση στην περιοχή εφαρμογής
 • Ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος με άμεση αποθεραπεία
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία

Σύσφιξη Προσώπου με Εξαπολικές Ραδιοσυχνότητες (RF) νέας γενιάς

 

 • Επιτάχυνση και ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Σύσφιξη και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου
 • Ανώδυνη, μη επεμβατική μέθοδος 
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία

Πλέον, υπάρχουν στη διάθεση μας διάφορες αναίμακτες και μη επεμβατικές ιατρικές μέθοδοι που δρουν στοχευμένα και έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε τύπο επιδερμικής χαλάρωσης.

 

Με τη σωστή ιατρική μέριμνα, μπορεί να επιτευχθεί άμεσα ανάκτηση της χαμένης ελαστικότητας του δέρματος και σύσφιξη του προσώπου.

 

Οι θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται καθορίζονται με βάση ένα εξατομικευμένο Ιατρικό πρωτόκολλο, το οποίο εκπονείται από τον εκάστοτε ιατρό και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ατόμου, με βαθύτερο σκοπό την αποτροπή της φθοράς που προκαλεί το γήρας και τη διατήρηση του αποτελέσματος εις το διηνεκές.  Μία από τις πιο σύγχρονες μεθόδους σύσφιξης του προσώπου αποτελούν οι Ραδιοσυχνότητες (RF).

 

Ραδιοσυχνότητες RF: Ο σύμμαχος μας στη σύσφιξη προσώπου

lift-2

Οι Ραδιοσυχνότητες RF αποτελούν μία από τις πιο εξελιγμένες και αποτελεσματικότερες θεραπευτικές μεθόδους στον τομέα της Αισθητικής Δερματολογίας που συμβάλλουν στη σύσφιξη και διαμόρφωση περιγράμματος του προσώπου.

 

Πρόκειται για τη μοναδική μη χειρουργική μέθοδο η οποία είναι βασισμένη στο νόμο της Φυσικής, με βάση τον οποίο η θερμότητα χρησιμοποιείται από τα κύτταρα μας ως πηγή ενέργειας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι Ραδιοσυχνότητες RF επιτυγχάνουν σύσφιξη, θερμαίνοντας τους ιστούς του προσώπου.

 

Χάρη στις Ραδιοσυχνότητες (RF) θερμαίνεται το χόριο και τα υποδόρια στρώματα. Καθ’ όσον επιτυγχάνεται η θέρμανση του δέρματος, ο οργανισμός μπαίνει σε μία διαδικασία επούλωσης και διόρθωσης των βλαβών. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη από τους ινοβλάστες, με φυσικό τρόπο, καθώς ο βασικότερος στόχος της RF έγκειται στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης μέσα από τη διέγερση των ινοβλαστών. Με αυτόν τον τρόπο, προκαλείται η σύσπαση των ινών κολλαγόνου με επακόλουθο τη σύσφιξη του δέρματος.

 

Έτσι, παράγεται ένα φυσικό αποτέλεσμα που αντέχει στο χρόνο. Παράλληλα, όταν οι Ραδιοσυχνότητες δρουν σε βαθύτερα στρώματα, ενισχύουν και το μεταβολισμό των λιποκυττάρων. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο, δεν επιτυγχάνεται μόνο η σύσφιξη του προσώπου, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνεται η υφή και η ποιότητα του δέρματος.

 

Οι ραδιοσυχνότητες εστιάζονται αποκλειστικά στην περιοχή εφαρμογής και μπορεί να έχουν επιφανειακή αλλά και βαθύτερη δράση. Επιπλέον, η ισχύς που απαιτείται να ασκηθεί δεν είναι μεγάλη, χάρη στη στοχευμένη θεραπευτική της δράση και δεν παρατηρείται ίχνος πόνου ή ενόχλησης.

 

Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή μέθοδο σύσφιξης του προσώπου, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, ανεξαρτήτως του χρώματος. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικιακές ομάδες και είναι κατάλληλη για κάθε εποχή του έτους. Τα αποτελέσματα, μάλιστα, είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και η διαδικασία είναι γρήγορη και ανώδυνη.

 

Το μόνο που μπορεί να νιώσει ο ασθενής είναι μία βαθιά αίσθηση θερμότητας, η οποία είναι καλά ανεκτή και οφείλεται στην εφαρμογή της ενέργειας των Ραδιοσυχνοτήτων (RF) στο δέρμα και στη μετέπειτα δράση τους στους υποδόριους ιστούς. Η αίσθηση αυτής της θερμότητας, όμως, υποδηλώνει ότι ο λιπώδης ιστός και το κολλαγόνο έχουν φτάσει το ιδανικό σημείο.

Σημεία εφαρμογής

 

Οι περιοχές του προσώπου όπου μπορούν να εφαρμοστούν οι Ραδιοσυχνότητες RF είναι οι εξής:

 • το πρόσωπο
 • η περιοφθαλμική περιοχή (γύρω απο τα μάτια)
 • το κάτω βλέφαρο, όπου παρουσιάζεται οίδημα
 • το προγούλι
 • ο λαιμός

Αποτελέσματα των Ραδιοσυχνοτήτων (RF)

 

 • Σύσφιξη της επιδερμίδας και του οβάλ του προσώπου
 • Αναδόμηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης
 • Βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου
 • Μείωση του διπλοσάγονου
 • Αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος
 • Λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
 • «Σβήσιμο» των ρυτίδων του προσώπου
σύσφιξη (1)

Συνήθως, χρειάζεται να πραγματοποιηθούν το λιγότερο 6 συνεδρίες RF προσώπου, με μεσοδιάστημα μίας εβδομάδας, ανάλογα με το εκάστοτε πρόβλημα. Έπειτα, αρχίζει η φάση της συντήρησης, η οποία επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα.

Η εφαρμογή των Ραδιοσυχνοτήτων (RF) πραγματοποιείται στο χώρο του Ιατρείου, γρήγορα και ανώδυνα και η διάρκεια της συνολικής διαδικασίας μπορεί να κυμανθεί από 14 έως 45 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής.

Δεν παρατηρείται πόνος και δεν υπάρχουν χειρουργικές τομές. Το μόνο που ενδέχεται να εμφανιστεί στην περιοχή εφαρμογής είναι μία ελαφρά ερυθρότητα και μίας ήπιας μορφής οίδημα, τα οποία υποχωρούν εντός των επόμενων ωρών.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδαμινός. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η θεραπεία αντενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις ύπαρξης βηματοδότη, εγκυμοσύνης, λοχείας και έρπητα. Επιπλέον, δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν μεταλλικά προθέματα ή πάσχουν από βαριά νοσήματα.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά με διαρκή προοδευτική βελτίωση για τους επόμενους 3 ή 4 μήνες και μπορεί να έχουν διάρκεια ενός έτους έως και δύο ετών. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η διάρκεια του αποτελέσματος καθορίζεται από πολλούς παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με την ηλικία του ατόμου και τον τρόπο ζωής του.

DLV_2562

Συνδυασμός μεθόδων

 

Επιπλέον, είθισται σε ορισμένες περιπτώσεις να εγκριθεί ο συνδυασμός των Ραδιοσυχνοτήτων (RF) με διάφορες μεθόδους, με στόχο την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Στο πρόσωπο, οι Ραδιοσυχνότητες Rf μπορούν να συνδυαστούν με Μεσοθεραπεία, Υαλουρονικό οξύ, Btx, χημικό Peeling και Fractional laser.

Ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυαστούν οι συγκεκριμένες θεραπευτικές μέθοδοι αποτελεί κι αυτό μία παράμετρο που καθορίζεται από τον εκάστοτε ιατρό, κατόπιν της διαμόρφωσης ενός εξατομικευμένου Ιατρικού πρωτοκόλλου, που εκπονείται με κριτήριο την έκταση του προβλήματος και τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Μόνο κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα, αναίμακτα, ανώδυνα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία του σώματος κι ο συγκερασμός των μεθόδων ενισχύει τα αποτελέσματα.

Ορθή θεραπευτική προσέγγιση σύσφιξης του προσώπου για μόνιμα αποτελέσματα

 

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η κάθε θεραπευτική προσέγγιση οποιουδήποτε προβλήματος δεν περιορίζεται στα πλαίσια του αισθητικού επιπέδου. Αποτελεί καθαρά κλινική πράξη. Η βασική στρατηγική των Ιατρικών Μονάδων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά πρέπει να βασίζεται σε τρεις άξονες:

 

 • συνδυασμός εφηρμοσμένων μεθόδων για την επίτευξη σύσφιξης του προσώπου
 • αξιόπιστα θεραπευτικά πρωτόκολλα και πλήρης εφαρμογή τους
 • συντήρηση για τη διατήρηση του αποτελέσματος

Αφού, λοιπόν, επιτύχουμε το αποτέλεσμα, το ιδανικό θα ήταν να το διατηρήσουμε. Αυτό άλλωστε είναι και το ιατρικά ορθόν. Το κύριο ζήτημα, δηλαδή, δεν αφορά στην περιοδική αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσώπου και στις επαναλαμβανόμενες εφαρμογές, δίχως κάποιο αποτέλεσμα που να διαρκεί εις το διηνεκές.

σύσφιξη

Ο βασικός μας στόχος έγκειται στη σύσφιξη του προσώπου σε μόνιμη βάση, καθώς και στην εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου.

Η Ιατρική αυτή στρατηγική μπορεί επιπλέον να υποστηριχθεί με κυτταρική και ορμονική αποκατάσταση του οργανισμού μας, για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων προς όφελος του ατόμου.