Υαλουρονικό Οξύ

Τι είναι το Yαλουρονικό Oξύ

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που ενυπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας. Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που μεταφέρει πρωτεΐνες και αποτελεί το κατεξοχήν βασικό συστατικό της ενυδάτωσης, διότι διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Εύλογα, λοιπόν, προάγει την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης κι ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος.

Εικονίδιο προσώπου

Βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και του οβάλ του προσώπου

Μεσοθεραπεία Ματιών Εικονίδιο

Αύξηση του όγκου του δέρματος

Εικονίδιο ρολόι

Άμεσα Ορατά Αποτελέσματα

Διαμόρφωση Περιγράμματος & Όγκου Προσώπου με Υαλουρονικό οξύ:

 • “Γέμισμα” των ρυτίδων του προσώπου και βελτίωση των χαρακτηριστικών του
 • Αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και στις παρειές 
 • Εξάλειψη μαύρων κύκλων
 • Ενυδάτωση της επιδερμίδας
 • “Γέμισμα¨ ζυγωματικών
 • Καλοσχηματισμένα χείλη

Με την πάροδο των ετών, όμως, η φυσική παραγωγή του υαλουρονικού οξέος αναπόφευκτα ελαττώνεται, με επακόλουθο το σχηματισμό ρυτίδων και τη μείωση του όγκου των χειλιών και των ζυγωματικών. Το πρόσωπο αποκτά σταδιακά μία ταλαιπωρημένη όψη, καθώς η επιδερμίδα λεπταίνει, το δέρμα «σπάει» και δημιουργούνται γραμμές και ρυτίδες. Γι’ αυτούς τους λόγους, με την εφαρμογή ενέσιμου υαλουρονικού οξέως μπορούμε να προσκομίσουμε  πολλά οφέλη για την επιδερμίδα μας και να την επαναφέρουμε στην πρότερη της κατάσταση.

Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Μια από τις πλέον πρωτοποριακές, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει σήμερα η Αισθητική Ιατρική είναι η απάλυνση των ρυτίδων του προσώπου μέσω της χρήσης του Υαλουρονικού Οξέος.

υαλουρονικο προσωπου

Είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντιγήρανσης κατά την οποία το Υαλουρονικό Οξύ εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, ενυδατώνοντας την με ανώδυνο και φυσικό τρόπο και βοηθάει σημαντικά στη μείωση έως και εξάλειψη των ρυτίδων, χαρίζοντας ένα φυσικό και αναίμακτο αποτέλεσμα, δίχως να χρειαστεί να βιώσει κάποιος την εξουθενωτική διαδικασία του χειρουργείου. Η συνολική διαδικασία είναι πλήρως ανώδυνη και δεν απαιτείται αποθεραπεία.

Σημεία εφαρμογής και αποτελέσματα

Το Υαλουρονικό Οξύ εφαρμόζεται σε σημεία, όπως οι:

 • Ρυτίδες πικρίας
 • Ρινοπαρειακή
 • Ρυτίδες στόματος
 • Ρυτίδες παρειών
 • Ρυτίδες μετώπου και μεσόφρυου
 • Ρυτίδες ματιών και λαιμού
 • Μαύροι Κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • Ουλές Ακμής

Και επιτυγχάνει:

 • Γέμισμα των ρυτίδων
 • Βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και του οβάλ του προσώπου
 • Ενυδάτωση της επιδερμίδας
 • Εξάλειψη των Μαύρων Κύκλων
 • Αύξηση του όγκου του δέρματος
 • Γέμισμα ζυγωματικών
 • Νεανικά και σαρκώδη χείλη

Εξάλειψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη

Το Υαλουρονικό οξύ «γεμίζει» τις ρυτίδες, τις αυλακώσεις και τις λεπτές γραμμές, δημιουργώντας ένα εσωτερικό υποστηρικτικό στρώμα. Χαρακτηρίζεται από την ιδιότητα να γεμίζει τις μικρές κοιλότητες του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, οι ρυτίδες και οι γραμμές εξαλείφονται, ενώ οι βαθύτερες ρυτίδες απαλύνουν.

Βοηθάει, μάλιστα, στη διαμόρφωση και στον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου και εφαρμόζεται για τη βελτίωση του σχήματος της μύτης.

Το δέρμα γίνεται ομοιόμορφο και λείο, προσδίδεται όγκος στις «λακούβες» του προσώπου και διορθώνονται οι ατέλειες του. Παράλληλα, εξαλείφονται οι ρυτίδες του μετώπου και του μεσόφρυου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η σύσφιξη της περιοχής.

Σαρκώδη και καλοσχηματισμένα χείλη

Αν επιθυμείτε καλοσχηματισμένα, πλούσια και σαρκώδη χείλη που να δείχνουν φυσικά, μπορείτε πλέον να τα αποκτήσετε. Λίγες μόνο ανώδυνες ενέσεις υαλουρονικού στα χείλη αρκούν, για να σας χαρίσουν όγκο στα χείλη σας. Πέραν αυτού, το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου) και για τη μείωση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος, ενώ «γεμίζει» και τις κάθετες γραμμές γύρω από τα χείλη.

Τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία και βελτιώνονται σε 2 ή 3 ημέρες.

Υαλουρονικό στα Χείλη

Θεραπεία Υαλουρονικού οξέος στα χείλη

 

Φωτογραφίες Περιστατικών Θεραπείας έγχυσης Υαλουρονικού Οξέος στα χείλη

Υαλουρονικό στα Χείλη
Υαλουρονικό στα Χείλη

Έντονα ζυγωματικά και εξάλειψη μαύρων κύκλων

Μέσω της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ επιτυγχάνεται η αύξηση όγκου στα ζυγωματικά και στο πηγούνι. Επιπλέον, το ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του κουρασμένου βλέμματος στα μάτια και προσδίδει άμεσα αποτελέσματα.

Ενυδάτωση του δέρματος

Το υαλουρονικό οξύ έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το ξηρό δέρμα, καθώς χαρακτηρίζεται από την ικανότητα απορρόφησης της υγρασίας. Ένα μόνο σωματίδιο υαλουρονικού οξέος μπορεί να συγκρατήσει έως και 1,000 φορές το βάρος του σε νερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα λαμπερό, ενυδατωμένο και φρέσκο πρόσωπο.

Αποτελέσματα του Υαλουρονικού Οξέος

Υαλουρονικό Οξύ στα μάτια

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μπορεί να έχουν διάρκεια από έξι μήνες έως και 2 χρόνια, ανάλογα με την περιοχή του προσώπου και το είδος του υλικού που εφαρμόζεται.

Ο βαθμός της απορρόφησης του Υαλουρονικού οξέως και επομένως το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως: η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, η μυϊκή δραστηριότητα των υποκείμενων μυών, το βάθος και η θέση έγχυσης, η πυκνότητα του ενιόμενου υλικού.

Η σωστή εφαρμογή του Υαλουρονικού οξέως μας επιτρέπει να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στον αγώνα κατά των ρυτίδων και στη βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται  άμεσα ορατά και βελτιώνονται τις επόμενες ημέρες.

Πλεονεκτήματα από την εφαρμογή Υαλουρονικού οξέως

Η ενέσιμη θεραπεία με Υαλουρονικό οξύ χαρακτηρίζεται από πολλά πλεονεκτήματα, διότι παρέχει περισσότερα ενυδατικά οφέλη και αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σε σύγκριση με τις κρέμες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Εν γένει, οι κρέμες βοηθούν έως ένα βαθμό, όμως δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των ασθενών, καθώς δεν εξαλείφουν τις ρυτίδες.

Η θεραπεία με Υαλουρονικό οξύ, επίσης, είναι σύντομη και ασφαλής. Διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά και είναι ανώδυνη, αφού πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής. Επιπλέον, το χαμηλό κόστος της διαδικασίας την καθιστά προσιτή σε όλους. Μετά το πέρας της θεραπείας δεν απαιτείται ανάρρωση. Το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Δεδομένου, μάλιστα, ότι σαν μόριο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που υπάρχει στους ανθρώπινους ιστούς, το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ασφάλεια. Πρόκειται για μία ουσία εντελώς αδρανή, κάτι που σημαίνει ότι:

 • δε δημιουργεί φλεγμονές, δεν προκαλεί αλλεργίες, παρενέργειες, κακοήθειες ή κολλαγονώσεις
 • δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε παραμένει εκεί που εμφυτεύεται, διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Συνδυασμός μεθόδων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν, αν υπάρξει συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων. Λόγου χάρη, δύναται να εφαρμοστεί Υαλουρονικό Οξύ με Μεσοθεραπεία και Btx. Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, γιατί το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία της επιδερμίδας κι ο συγκερασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα.