Δερματολογία Ακριβείας

Η Ιατρική Μονάδα «Ιάτωρ» είναι η μοναδική Ιδιωτική Δομή Υγείας στην Ελλάδα, που ασκεί Ιατρική Ακριβείας με τις πλέον εξελιγμένες και πιο σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους. Βασικό τομέα αποτελεί η Δερματολογία Ακριβείας με Τμήμα τόσο  Κλινικών όσο κι Αισθητικών  Εφαρμογών.

 

Σύγχρονες Θεραπείες Ιατρικής Ακριβείας

 

  • Εξειδίκευση στη Θεραπευτική Αντιμετώπιση Αυτοάνοσων Δερματολογικών Νοσημάτων
  • Εξειδίκευση στην Κλινική Αντιμετώπιση Δερματικών Νόσων με Εξετάσεις Υψηλής Ακριβείας
  • Εφαρμογή των πιο Σύγχρονων Δερματολογικών Laser
  • Συνδυασμός και πλήρης εφαρμογή Αυστηρά Εξατομικευμένων Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων

 

Το Δερματολογικό Τμήμα στελεχώνεται από Ιατρούς και Προσωπικό με πολυετή εμπειρία, οι οποίοι είναι άρτια καταρτισμένοι και επιμορφώνονται συστηματικά όσον αφορά στις Σύγχρονες Ιατρικές Πρακτικές. Υπάρχει εξελιγμένος εξοπλισμός, άρτιες υποδομές και ιατρικά μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών, την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών και το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

 

Η Ιατρική Ακριβείας στην αντιμετώπιση Δερματολογικών Νοσημάτων

 

Το Δερματολογικό Τμήμα της Ιατρικής μας Μονάδας έχει άριστη εξειδίκευση στην επιτυχή Θεραπευτική Αντιμετώπιση Αυτοάνοσων Δερματολογικών Νοσημάτων (π.χ. Ψωρίαση, Έκζεμα, Σκληρόδερμα, Δερματομυοσίτιδα, Λεύκη, Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος, κ.ά.) και Δερματολογικών Παθήσεων χωρίς αυτοάνοσο υπόβαθρο (π.χ. Τριχόπτωση, Ακμή, κ.ά.), εφαρμόζοντας τις πιο Σύγχρονες Θεραπείες Ιατρικής Ακριβείας.

 

Πρόκειται για την πιο Σύγχρονη Ιατρική Προσέγγιση παγκοσμίως, που αποβλέπει στο λεπτομερή εντοπισμό, σε κυτταρικό και σε γονιδιακό επίπεδο, των πραγματικών αιτιών των Δερματολογικών Νοσημάτων.

 

Ειδικότερα, μέσω των Γενετικών Τεστ, σε κάθε πλήρες Skin Panel, αναλύονται 2437 πολυμορφισμοί (SNPs), 860 γονίδια και 136 παθήσεις, σχετιζόμενες με τα Δερματολογικά Νοσήματα και τη γήρανση του δέρματος.

 

Η ανάλυση πραγματοποιείται με δείγμα σάλιου και διενεργείται μία φορά στη ζωή του ατόμου.

 

Έτσι, εντοπίζεται αφενός η προδιάθεση του ατόμου να εμφανίσει κάποιο Δερματολογικό Νόσημα και αφετέρου αποκωδικοποιούνται οι ακριβείς μηχανισμοί έκφρασης της εκάστοτε Αυτοάνοσης ή μη Δερματολογικής Νόσου, όταν αυτή έχει ήδη εκφραστεί.

 

Με γνώμονα τα ακριβή διαγνωστικά ευρήματα, μπορεί να προταθεί Αυστηρά Εξατομικευμένη Θεραπευτική Αγωγή, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Ιατρικές Ειδικότητες. Η Αγωγή αυτή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση των μηχανισμών έκφρασης των Δερματολογικών Νοσημάτων.

 

Επιπλέον, όντας εξοπλισμένοι με όλα τα Σύγχρονα Δερματολογικά Laser που διαδραματίζουν θεραπευτικό ρόλο στη Δερματολογία, έχουμε εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των Δερματικών Παθήσεων όλου του φάσματος της Κλινικής και Αισθητικής Δερματολογίας.

 

Στο ιατρείο, εφαρμόζονται θεραπείες ανάπλασης του δέρματος (Fractional Laser), αφαίρεσης Σπίλων, Θηλωμάτων, Υπερκερατώσεων, Μυρμηκιών και Κονδυλωμάτων (Laser CO2), αντιμετώπισης της Ονυχομυκητίασης, εξάλειψης των Αιμαγγειωμάτων και των Ευρυαγγειών προσώπου και σώματος (Nd:Yag Laser), καθώς και θεραπείες Laser Αποτρίχωσης (Laser Alexandrite).

 

Πρόκειται για εξελιγμένου τύπου Laser, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, με ταυτόχρονη εκμηδένιση του ενδεχομένου εμφάνισης ουλών και λοιπών τοπικών και γενικών παρενεργειών.

 

Ενίοτε, κρίνεται απαραίτητη η συνδυαστική εφαρμογή διαφορετικών τύπων Laser, με γνώμονα την εκάστοτε περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα προς όφελος των ασθενών.

 

Σε αυτό ακριβώς έγκεινται οι αρχές της Εξατομικευμένης Θεραπευτικής Αντιμετώπισης. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση οποιουδήποτε προβλήματος αποτελεί καθαρά κλινική πράξη. Η βασική, ιατρικώς ορθή στρατηγική των Ιατρικών Μονάδων που αντιμετωπίζουν Αυτοάνοσες Δερματολογικές Ασθένειες και λοιπά Δερματικά Νοσήματα πρέπει να βασίζεται σε ορισμένους άξονες:

 

  • Συνδυασμός και πλήρης εφαρμογή Αξιόπιστων και Εξατομικευμένων Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων
  • Διαρκής ενημέρωση της Διεπιστημονικής Ομάδας για τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία και τις σύγχρονες ιατρικές πρακτικές
  • Αδιάλειπτη παρακολούθηση των επιστημονικών εξελίξεων και εμπλουτισμός των ήδη υπαρχουσών γνώσεων του Ανθρώπινου Δυναμικού από τις επαρκείς βιβλιογραφικές αναφορές και μελέτες
  • Ακριβής παρακολούθηση των ασθενών για τη διατήρηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων

 

Με αυτές τις σύγχρονες μεθόδους, παρέχονται υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, πάντοτε με σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασθενούς, προσφέρονται οι πιο άμεσες, αποτελεσματικές και εξατομικευμένες λύσεις, μεγιστοποιείται το θεραπευτικό όφελος και ελαχιστοποιούνται οι περιττές ταλαιπωρίες και δαπάνες θεραπείας.

 

Στο Ιατρείο μας, παρέχεται και μεγάλο ιδιωτικό Parking για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασθενών.