Επιστημονική Ομάδα

Dr Sideris Vasileios

Σιδερής Βασίλης, M.D.

Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος – Βιολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Pasteur

Απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε 2 φορές διακρίσεις για τις επιδόσεις του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση φοιτητών πάνω σε θέματα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Θωμόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1996. Από το 1993 μέχρι το 1997 εκπαιδεύτηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος στο εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur με υπεύθυνη την ερευνήτρια Δρ. Ντότσικα. Στη διάρκεια της μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης εμβάθυνε ακόμη περισσότερο στη γνώση των στοιχείων της Εργαστηριακής Διαγνωστικής και δημοσίευσε πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια. Εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια και το 2000 έλαβε το βραβείο «Δ. Ίκκου» στο 12ο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής. Από το 2000 έως το 2005 εξειδικεύθηκε στη Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά πρωτόκολλα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της American Society for Microbiology.

Dr Konstantinos Minotakis

Δρ. Μινωτάκης Κωνσταντίνος, M.D.

Γενικός Χειρουργός – Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Μινωτάκης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία εισήχθη το 1973 με υποτροφία. Μετά το πέρας της φοίτησης στην Ιατρική σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου εξειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Υπηρέτησε επί 30ετία στη Χειρουργική Κλινική και αγγειολογικό ιατρείο του 7 ου Νοσοκομείου ΙΚΑ – τη Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας από τα οποία αποχώρησε με το βαθμό του Διευθυντού.

Είναι μέλος σε πολλές ιατρικές εταιρίες και έχει παρουσιάσει την εμπειρία του και το ερευνητικό του έργο σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Αργυροπούλου Κωνσταντίνα

Αργυροπούλου Κωνσταντίνα

Νοσηλεύτρια

Απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Κερατσινίου το 2015.

Το 2016 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” και πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Έχει πραγματοποιήσει εργαστήρια δύο ετών στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.

Έχει πάρει πτυχίο πρώτων βοηθειών  (BLS/AED) το 2013.

Έχει εμπειρία σε θεραπείες Αισθητικής και Κλινικής Δερματολογίας προσώπου και σώματος, καθώς και σε χρήση ιατρικών μηχανημάτων.