Επιστημονική Ομάδα

Dr Nikoleta Koini

Δρ. Κοΐνη Νικολέτα, Μ.D.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Ιατρός Λειτουργικής, Αντιγηραντικής, Προληπτικής και Αναγεννητικής Ιατρικής

(Diplomate and Board Certified in Anti-aging, Preventive, Functional and Regenerative Medicine from A4M (American Academy in Antiaging Medicine).

 

Η Ιατρός Νικολέτα Κοΐνη, ήδη από το 1991, τρία χρόνια μόλις από την είσοδο της με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ασχολήθηκε με την Λειτουργική Ιατρική.

Σήμερα είναι μία από τους επτά Ιατρούς Επιστήμονες σε όλη την Ευρώπη και μοναδική στην Ελλάδα, που κατέχει αντίστοιχους τίτλους σπουδών εκπαίδευσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Υπηρετεί το λειτούργημα της Ιατρικής σε επίπεδο Πρόληψης, Διάγνωσης και Θεραπείας. Διαθέτει είκοσι χρόνια Κλινικής εμπειρίας, στην αντιμετώπιση Χρόνιων, Μεταβολικών και Αυτοάνοσων Νοσημάτων.

 

Σε συνεχή συνεργασία με τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, Tufts University της Βοστώνης, Columbia University της Νέας Υόρκης και το Texas Medical University του Τέξας, και την Επιστημονική της ομάδα, από καταξιωμένους Επιστήμονες διεθνούς κύρους, είναι πρωτοπόρος στον τομέα της.

 

Η Dr. Κοΐνη σήμερα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αγγλίας, Αμερικής και Ελλάδος, στις τρεις χώρες παράδοσης λειτουργικής Ιατρικής του οργανισμού Functional Medical Corporation.

Καθορίζει προσωπικά όλες τις αγωγές των ασθενών οι οποίοι παρακολουθούνται από την Επιστημονική της Ομάδα.

 

Στα πλαίσια των Ιατρικών της σπουδών, έχει εξειδικευτεί επίσης στην Δερματολογία – Αφροδισιολογία (Τίτλος Ειδικότητας), έχει λάβει εκπαίδευση διετή στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και πληθώρα εξειδικεύσεων όσον αφορά στην εσωτερική Αντιγήρανση του οργανισμού, πρωτόκολλα θεραπείας με Βιομιμητικές Ορμόνες, θεραπείες με βιομιμητικά Πεπτίδια, θεραπείες Βλαστοκυττάρων, Γονιδιακές θεραπείες.

Η γιατρός έχει πιστοποιηθεί στην λειτουργική ιατρική, στην προληπτική ιατρική και στην ιατρική κατά της γήρανσης καθώς και στην προαγωγή της υγείας από την Αμερικανική Ακαδημία Αντιγήρανσης και κατέχει το δίπλωμα και το διοικητικό πτυχίο στη Λειτουργική, Αντιγηραντική και Αναγεννητική ιατρική (ειδικός ABAARM).

 

Κατέχει διπλώματα ανωτέρων σπουδών στη Μουσική, Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και πιάνου, καθώς και Πτυχίο Ωδικής. Δεινή δύτρια αυτόνομης κατάδυσης και mountain ski.

Είναι μητέρα ενός παιδιού.

Η Νικολέτα Κοΐνη, είναι η Επιστημονική Υπεύθυνη, για το σύστημα Λειτουργικής Ιατρικής, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Dr Sideris Vasileios

Σιδερής Βασίλης, M.D.

 

Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος – Βιολόγος
Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Pasteur

 

Απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε 2 φορές διακρίσεις για τις επιδόσεις του από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ συμμετείχε ενεργά στην ενημέρωση φοιτητών πάνω σε θέματα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Θωμόπουλο.

 

Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1996. Από το 1993 μέχρι το 1997 εκπαιδεύτηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος στο εργαστήριο Κυτταρικής Ανοσολογίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur με υπεύθυνη την ερευνήτρια Δρ. Ντότσικα. Στη διάρκεια της μεταπτυχιακής του εκπαίδευσης εμβάθυνε ακόμη περισσότερο στη γνώση των στοιχείων της Εργαστηριακής Διαγνωστικής και δημοσίευσε πολλές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συνέδρια. Εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur.

 

Έχει συμμετάσχει με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και συνέδρια και το 2000 έλαβε το βραβείο «Δ. Ίκκου» στο 12ο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής. Από το 2000 έως το 2005 εξειδικεύθηκε στη Βιοπαθολογία – Μικροβιολογία στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά πρωτόκολλα.

 

Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της American Society for Microbiology.

Dr Konstantinos Minotakis

Δρ. Μινωτάκης Κωνσταντίνος, M.D.

 

Γενικός Χειρουργός – Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής

 

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Μινωτάκης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία εισήχθη το 1973 με υποτροφία. Μετά το πέρας της φοίτησης στην Ιατρική σχολή και την υπηρεσία υπαίθρου εξειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Υπηρέτησε επί 30ετία στη Χειρουργική Κλινική και αγγειολογικό ιατρείο του 7 ου Νοσοκομείου ΙΚΑ – τη Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας από τα οποία αποχώρησε με το βαθμό του Διευθυντού.

 

Είναι μέλος σε πολλές ιατρικές εταιρίες και έχει παρουσιάσει την εμπειρία του και το ερευνητικό του έργο σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Maria Karagiannaki

Καραγιαννάκη Μαρία Bc., MSc.

 

Μοριακή Βιοχημικός

 

Απόφοιτη του τμήματος της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο “Οι κινητικές μελέτες αναστολέων της κινάσης της φωσφορυλάσης του γλυκογόνου ως εν δυνάμει αντιδιαβητικά φάρμακα” στο εργαστήριο της Δομικής και Λειτουργικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας.

 

Με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο “Βιολογία της Αναπαραγωγής”. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο τμήμα της Παθολογικής Ανατομικής με τίτλο “Επιδιορθωτικοί μηχανισμοί και καρκίνος του ενδομητρίου”.

 

Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο βιοχημικό εργαστήριο στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και συμμετείχε στη βιοχημική ανάλυση κλινικών δειγμάτων. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού εκπαιδεύτηκε στο τμήμα της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας όπου και παρακολούθησε πληθώρα περιστατικών και πραγματοποίησε εργαστηριακές αναλύσεις.

 

Τέλος ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις της μέσω της παρακολούθησης σεμιναρίων.

Salata Efi

Έφη Σαλάτα, MSc.

 

Μοριακή Βιολόγος

 

Απόφοιτη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με κατεύθυνση Μοριακή Βιολογία & Βιοτεχνολογία.
Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος ¨Reproductive and Developmental Medicine¨ του τμήματος Ιατρικής στο University of Sheffield, με μεταπτυχιακή διατριβή πάνω στη διάδραση Ανοσοποιητικού και Αναπαραγωγικού συστήματος στον μηχανισμό των καθ’έξιν αποβολών.
Έχει εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ερευνητικών project καθώς έχει εκπονήσει διάφορες μελέτες στα πλαίσια των σπουδών της τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

 

Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή της στην υπό εξέλιξη έρευνα με θέμα «Χαρακτηρισμός προφίλ έκφρασης miRNAs σε ενδομητριακές κυτταρικές σειρές μετά από αλληλεπίδραση με JAR spheroids (in- vitro μοντέλο βλαστοκύστης)» σε συνεργασία με το NHS Teaching Hospital, Jessop Wing.
Από το 2015 έως το 2017 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε διάφορα κέντρα εξωσωματικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια Βιολογίας παραδίδοντας μαθήματα σε μαθητές Λυκείου καθώς κι ως επιβλέπουσα σε πτυχιακές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών ενώ έχει ασχοληθεί ενεργά με εκπαιδευτικά προγράμματα εκμάθησης τεχνικών Μοριακής Βιολογίας σε φοιτητές.

 

Μέλος της Π.Ε.Β (Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων) και της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology).

Grivea Ifigeneia

Γριβέα Ιφιγένεια

 

Διατροφολόγος

 

Απόφοιτη του τμήματος κλινικής διαιτολογίας και διατροφής του Μητροπολιτικού Κολεγίου Αθηνών το 2015. Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον Σ.Α.Ε.Π το 2018.
Το 2012 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση στα κεντρικά γραφεία της Nutrimed και στο διαιτολογικό γραφείο του Κ. Ρέππα στην Νέα Ερυθραία.

 

Το έτος 2013-2014 πραγματοποίησε την πρακτική της εξάσκηση σε νοσοκομεία της Αττικής: Γενικό νοσοκομείο ΚΑΤ (Εντερική και Παρεντερική σίτιση, Νευρολογικά Περιστατικά, Κλινική παχυσαρκία, Επικοινωνία και συνεργασία με την ομάδα φυσικοθεραπευτών), Γενικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν (Καρδιολογικά, Νεφρολογικά , Σίτιση: Περαστά από Levin και από το στόμα). Κέντρο αποκατάστασης Ανάπλαση ( έλεγχος βάρους και διατροφική προσέγγιση σε παραπληγία, τετραπληγία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκαύματα).

 

Το 2014 παρουσίασε το Health promotion project : Πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου II και των επιπλοκών του στην 3η ηλικία στο ΚΑΠΗ (3ο παράρτημα, Κοκκινιά) Αμαρουσίου.

 

Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα: “Η πιθανή συσχέτιση των ανθρωπομετρικών δεικτών και της κατανάλωσης τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο με την υπέρταση”. Εθελοντική εργασία στην διοργάνωση του φεστιβάλ: “Άλλαξε στάση μπες στην δράση”.

Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με ειδικά θέματα της κλινικής διατροφής.

Μαλεβίτη Ολυμπία

 

Διατροφολόγος

 

Απόφοιτη του τμήματος κλινικής διαιτολογίας και διατροφής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το 2019. Για 3 συνεχή έτη (2017-2019) πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου (εντερική και παρεντερική σίτιση, κλινική παχυσαρκία, νεφροπαθείς, καρδιαγγειακά, συνεργασία με την διεπιστημονική ομάδα του νοσοκομείου).

 

Κατά το έτος 2018-2019, παρείχε διαιτολογικές συμβουλές αλλά και έντυπο υλικό για την διατροφική εκπαίδευση στο Κ.Α.Π.Η Βριλησσίων, στο 3ο και 4ο  νηπιαγωγείο του Δήμου Βριλησσίων αλλά και στον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας ‘Πεταλούδα’. Το 2019 πραγματοποίησε στο Σπίτι του ΜΑΝΑ παρουσίαση με θέμα την διαιτολογική διαχείριση του καρκίνου του μαστού, ενώ το 2020 συμμετείχε σαν ομιλήτρια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης (διαιτολογική διαχείριση ασθενών μετά από χειρουργείο για καρδιαγγειακά νοσήματα).

 

Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: Συσχέτιση των ανθρωπομετρικών μετρήσεων με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

 

Παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με την αθλητική διατροφή, τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό και έχει συνεχή παρουσία σε συνέδρια του τομέα της διατροφής και της υγείας. Επίσης έχει στο ιστορικό της συγγραφή επιστημονικών άρθρων.

 

Ασχολείται επαγγελματικά με τον χορό κι είναι πιστοποιημένη από την ομοσπονδία ISTD σε μοντέρνο και λάτιν.

Fragkoulopoulou Marieta

Μαριέττα Φραγκουλοπούλου

 

Νοσηλεύτρια

Εξειδίκευση στις Θεραπείες και Εφαρμογές της Αισθητική Δερματολογίας

 

Το 2009 αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική σχολή του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λαμίας και έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Παράλληλα, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο ΓΕ.ΝΟ.ΠΑ (Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων).

 

Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται στον κλάδο της Δερματολογίας και της Αισθητικής Ιατρικής.

 

Έχει καταρτιστεί στον τομέα των ενέσιμων θεραπειών προσώπου και σώματος, καθώς και σε όλες τις δερματολογικές θεραπείες Laser. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει συνέδρια της Νεφρολογικής Εταιρείας Νοσηλευτών (Ε.Ν.Ε.Ν), καθώς και συνέδρια για τον HPV.

 

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια οργάνωσης και διοίκησης, ενώ η εκπαίδευση της στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής και Δερματολογίας είναι συνεχής.

Nalmpanti Konstantina

Κωνσταντίνα Ναλμπάντη

 

Αισθητικός

Εξειδίκευση στις Θεραπείες και Εφαρμογές της Αισθητική Δερματολογίας

 

Το 2003 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ιδιωτική Σχολή του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και το 2004 ξεκίνησε την πρακτική της άσκηση στο κέντρο Αισθητικής και Θαλασσοθεραπείας του Νοσοκομείου Υγεία. Παράλληλα, έχει καταρτιστεί στον τομέα της Αισθητικής Δερματολογίας και στις εφαρμογές Laser.

 

Διαθέτει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Αισθητικής Δερματολογίας έχοντας εξειδικευτεί στην εφαρμογή θεραπειών προσώπου και σώματος, καθώς και στην εφαρμογή Laser αποτρίχωσης.

 

Έχει λάβει εκπαίδευση στις θεραπείες Αντιγήρανσης και συγκεκριμένα στις εφαρμογές Laser ND: Yag και Alexandrite. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής.

Lykourgioti Aggeliki

Λυκουργιώτη Αγγελική

 

Αισθητικός

 

Απόφοιτη Αισθητικός του Τ.Ε.Ε Αισθητικής Πειραιά με εκτενή επαγγελματική εκπαίδευση σε θεραπείες αισθητικής.

 

Η εργασιακή της εμπειρία συμπεριλαμβάνει όχι μόνο τον χώρο της αισθητικής, αλλά και της ευεξίας.
Κατά τη διάρκεια της δεκαπενταετούς προϋπηρεσίας της, εργάστηκε σε κορυφαία ιδιωτικά πολυιατρεία της Αθήνας και all inclusive SPA resorts της Ελλάδας.

 

Κατέχει άριστες γνώσεις χειρισμού και εμπειρία σε συνολικά 38 laser/μηχανήματα, ενώ το 2018 πιστοποιήθηκε στην Βαρκελώνη με τον τίτλο Cool sculpting Specialist, από την πρώτη εταιρεία μηχανημάτων κρυολιπόλυσης, για τον χειρισμό των μηχανημάτων της και εφαρμογή των αντίστοιχων θεραπειών.

 

Εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα γνώσεων της, μέσω θεωρητικών σεμιναρίων αισθητικής και πρακτικών πιστοποιήσεων στον χειρισμό laser/μηχανημάτων.

Iliopoulou Maria

Μαρία Ηλιοπούλου

 

Αισθητικός

Εξειδίκευση στις Θεραπείες και Εφαρμογές της Αισθητική Δερματολογίας

 

Απόφοιτη του τμήματος Εφαρμογών Αισθητικής του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ το 2014. Κάτοχος Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5.

 

Το 2014 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση και έκτοτε έχει εργαστεί σε Δερματολογικά Ιατρεία και Κέντρα Αισθητικής. Έχει εμπειρία σε όλες τις εφαρμογές της Αισθητικής και ιδιαίτερα στις θεραπείες Αντιγήρανσης, επανόρθωσης και ανάπλασης του δέρματος, καθώς και στις εφαρμογές Laser αποτρίχωσης.

 

Έχει λάβει πιστοποίηση στον τομέα των Εφαρμογών Αισθητικής Ιατρικής από τον ΕΟΠΠΕΠ και το βρετανικό φορέα Pearson. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της Αισθητικής.