Συνδυασμός Μεταμόσχευσης FUE και Μεθόδου STRIP (FUT)

Συνδυασμός Μεταμόσχευσης FUE και Μεθόδου STRIP (FUT)

 

H Μεταμόσχευση Μαλλιών αποτελεί την πλέον δημοφιλέστερη και ευρύτερα εφαρμοζόμενη μέθοδο ποσοτικής αποκατάστασης της Τριχόπτωσης. Πρόκειται για την πιο αξιόπιστη και συχνότερη αισθητική χειρουργική πράξη στον τομέα της Δερματοχειρουργικής.

 

Η εφαρμογή της Μεταμόσχευσης Μαλλιών προϋποθέτει ευρεία γνώση, αξιοσημείωτη εμπειρία, άρτια χειρουργική ικανότητα, άριστη εκπαίδευση, δημιουργική αντίληψη, προηγμένη τεχνογνωσία και αδιάλειπτη ενημέρωση όσον αφορά στις εξελίξεις των τεχνικών και των εργαλείων. Τα αποτελέσματα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών διαφαίνονται σταδιακά. Είναι απολύτως φυσικά, εντυπωσιακά και προπάντων διαρκούν εφ’ όρου ζωής.

 

  • Γενετικές Εξετάσεις Ακριβείας για την Τριχόπτωση
  • Εξατομικευμένα Συνδυαστικά Πρωτόκολλα Μεταμόσχευσης FUE και STRIP (FUT)
  • Αυστηρά Εξατομικευμένες Θεραπευτικές Αγωγές
  • Οριστικά & Φυσικά Αποτελέσματα, με απόλυτη ασφάλεια

 

Τις δύο κύριες και πιο διαδεδομένες μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών αποτελούν η Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE και η Μέθοδος STRIP (FUT). Οι δύο συγκεκριμένες τεχνικές διαφέρουν μόνο ως προς τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται και παρασκευάζονται τα μοσχεύματα. Ειδάλλως, τα στάδια τοποθέτησης των τριχοθυλακίων στις περιοχές αραίωσης είναι παρόμοια και στις δύο μεθόδους.

 

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

 

Πρόκειται για μία από τις πλέον προηγμένες τεχνικές παγκοσμίως που εγγυάται οριστικά, φυσικά και ταυτόχρονα άρτια αισθητικά αποτελέσματα. Μπορεί να εφαρμοστεί, με απόλυτη ασφάλεια, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν μόνιμη αραίωση μαλλιών.

 

Βασίζεται στην εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και στην εμφύτευση αυτών στην πάσχουσα περιοχή (λήπτρια περιοχή), με σκοπό την επανέκφυση των τριχών. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη νέων μαλλιών.

 

Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα παροχής περισσότερων μοσχευμάτων από τη δότρια περιοχή σε πολλαπλές συνεδρίες. Μπορεί να πραγματοποιηθεί Μεταμόσχευση μαλλιών FUE οποιουδήποτε μεγέθους, από ελάχιστο αριθμό τριχών έως και 10000 τρίχες σε μία μόνο συνεδρία. Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

 

Με γνώμονα τα αποτελέσματα της Τριχοσκόπησης, κατανέμονται βέλτιστα τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια στην περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση. Η τεχνική της Μεταμόσχευσης προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της βιωσιμότητας των τριχοθυλακίων και της πυκνότητας των μαλλιών.

 

Διενεργείται ανώδυνα και αναίμακτα, δίχως να αφήνει ουλές ή σημάδια. Η ανατομία του τριχωτού της κεφαλής παραμένει ανεπηρέαστη με τη μέθοδο FUE. Δεν απαιτεί ράμματα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 

Η Τριχοσκόπηση επαναλαμβάνεται τακτικά μετά τη Μεταμόσχευση, προκειμένου να επανεκτιμάται ο ρυθμός ανάπτυξης των τριχών. Τα καινούργια μαλλιά αναπτύσσονται φυσικά, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά γενετικά τους χαρακτηριστικά.

 

Μεταμόσχευση Μαλλιών STRIP (FUT)

 

Η Μέθοδος STRIP περιλαμβάνει τη μαζική εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, κάνοντας μία τομή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αφαιρείται δηλαδή μία λωρίδα δερματικού κρημνού (strip) από την πίσω περιοχή του κεφαλιού. Ύστερα, τα τριχοθυλάκια που έχουν αφαιρεθεί εμφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή της αραίωσης.

 

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών Strip (FUT) καθορίζονται ως επί το πλείστον από την ικανότητα, την εμπειρία και την κατάρτιση του εκάστοτε ιατρού και μπορεί να αποβούν εντυπωσιακά, από πλευράς πυκνότητας.

 

Η συγκεκριμένη τεχνική προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Βέβαια, η μέθοδος STRIP θεωρείται περισσότερο επεμβατική συγκριτικά με την FUE. Επιπλέον, αφήνει συνήθως μία οριζόντια ουλή στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής και χρειάζεται μεγαλύτερη διάρκεια επούλωσης της δότριας περιοχής.

 

Συν τοις άλλοις, η εκ νέου μεταμόσχευση με τη μέθοδο STRIP (FUT) καθίσταται αρκετά δύσκολη, όταν έχει προηγηθεί συνεδρία FUT-Strip. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση είτε η δημιουργία δεύτερης τομής παράλληλης με την προηγούμενη, πάνω ή κάτω από αυτήν, είτε η διεύρυνση της ήδη υπάρχουσας ουλής.

 

Εξετάσεις Ακριβείας και Αυστηρά Εξατομικευμένα Θεραπευτικά Σχήματα

 

Είναι σημαντικό να διασαφηνιστεί ότι το κάθε Θεραπευτικό Πρωτόκολλο στοιχειοθετείται με γνώμονα τα διαγνωστικά ευρήματα που προκύπτουν από τη διενέργεια Τριχοσκόπησης, Μοριακών Εξετάσεων και ενός Μεγάλου Γενετικού Τεστ, υπερεξειδικευμένου στις περιπτώσεις Τριχόπτωσης (Trichoscopy Skin Panel). Μέσω αυτών των εξετάσεων, εντοπίζεται η προδιάθεση του ατόμου να εμφανίσει Τριχόπτωση, καθώς και οι πραγματικές αιτίες του προβλήματος.

 

Σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Ιατρικές Ειδικότητες, μπορούν να προταθούν Αυστηρά Εξατομικευμένα Θεραπευτικά Σχήματα (Ιατρική Ακριβείας). Πρόκειται για Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Θεραπείες, που εξατομικεύονται με βάση το DNA του καθενός. Έτσι, μειώνεται ο χρόνος και το κόστος θεραπείας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλα «τυφλά» θεραπευτικά σχήματα.

 

Συνδυασμός FUE και STRIP (FUT)

 

Με βάση τα ακριβή διαγνωστικά ευρήματα και τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά, είθισται να εγκριθεί ο συνδυασμός της Μεταμόσχευσης FUE με τη μέθοδο STRIP (FUT), με σκοπό τα καλύτερα δυνατά θεραπευτικά αποτελέσματα στον ελάχιστο χρόνο. Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της Τριχόπτωσης, διότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πολύπλευρα.

 

Η κάθε μέθοδος Μεταμόσχευσης βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος της Τριχόπτωσης με διαφορετικό τρόπο και ο συνδυασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα προς όφελος του ασθενούς. Τα αποτελέσματα είναι φυσικά και διαρκούν για πάντα!