Cosmed Fitmate

Cosmed fitmate

 

Το Cosmed Fitmate αποτελεί μία πλήρη πλατφόρμα μέτρησης Βασικού Μεταβολισμού και Διαχείρισης Βάρους, μέσα από το λογισμικό που διαθέτει.

 

Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός σε Ηρεμία (RMR) θα μπορούσε να ειπωθεί ως το «Μεταβολικό Αποτύπωμα». Είναι ξεχωριστός και μοναδικός για τον κάθε άνθρωπο. Όταν γνωρίζουμε το Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό, είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, το οποίο διαμορφώνεται εξ’ ολοκλήρου με γνώμονα τις πραγματικές θερμιδικές ανάγκες του ατόμου.

 

Η ηλικία, το φύλο, το βάρος, η σύσταση του σώματος μας και διάφοροι γενετικοί και ορμονικοί παράγοντες καθορίζουν το Βασικό Μεταβολισμό μας. Επιπλέον, η λήψη ή μη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, η σωματική άσκηση και η συνολική κατάσταση της υγείας αποτελούν επιπλέον παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν το Βασικό Μεταβολισμό μας. Ακόμα και σε άτομα του ίδιου φύλου, τα οποία χαρακτηρίζονται από παρόμοιο βάρος και ύψος, ο Βασικός Μεταβολισμός μπορεί να μεταβάλλεται έως και 900 θερμίδες ανά ημέρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Cosmed Fitmate διαθέτει εσωτερική μνήμη, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η αποθήκευση 300 μετρήσεων και συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω USB θύρας.

 

Η τεχνολογία που εφαρμόζεται είναι βασισμένη σε περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας της Cosmed σχετικά με την ανάπτυξη καρδιαναπνευστικών μηχανημάτων. Αλγόριθμοι, εξαρτήματα συσκευών και τεχνικές λύσεις εγγυώνται την υψηλή ακρίβεια που χαρακτηρίζει το  συγκεκριμένο διαγνωστικό μηχάνημα.

 

Μετράται με απόλυτη προσοχή και ακρίβεια η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου στον οργανισμό (VO2 max), καθώς και η μέτρηση του Βασικού Μεταβολισμού (RMR) και το κόστος πλέον είναι αρκετά προσιτό.

 

Το Fitmate διεκπεραιώνει μόνο τους περιοδικούς ελέγχους στο καλιμπράρισμα πριν και κατά τη διάρκεια του τεστ RMR. Δεν απαιτείται βαθμονόμηση και συντήρηση. Η μόνη συντήρηση που χρειάζεται συνήθως να γίνει αφορά στην αλλαγή του αισθητήρα Ο2 από το χρήστη.

 

Το Fitmate αναφέρει το τι προκύπτει έπειτα από κάθε μέτρηση εντός ολίγων δευτερολέπτων. Υπάρχει η δυνατότητα τύπωσης κάθε τεστ είτε άμεσα μέσω του θερμικού εκτυπωτή είτε μέσω του υπολογιστή.

 

Η συσκευή λειτουργεί και με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Επομένως, παρέχεται μεγάλη αυτονομία. Επίσης, διαμορφώνονται εξατομικευμένα προγράμματα διαχείρισης βάρους, με βάση το Ενεργειακό μας Ισοζύγιο.