Μεθυλίωση

Η γήρανση είναι μια διαδικασία που απασχολεί λίγο πολύ όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο από πλευράς αισθητικής, αλλά κι επειδή συνεπάγεται ότι σταδιακά προκύπτουν διάφορα προβλήματα στην υγεία μας. Όταν τα κύτταρα του σώματος μας γερνάνε, διάφορες βλάβες αρχίζουν να διαδέχονται η μια την άλλη. Το καλό είναι ότι με την ταχεία εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης έχουν ανευρεθεί οι παράγοντες που προκαλούν το γήρας. Σε αυτούς, λοιπόν, συμπεριλαμβάνεται η Μεθυλίωση.

 

Μεθυλίωση

 

Κάθε κύτταρο του σώματος μας περιέχει δύο αντίγραφα για κάθε γονίδιό του, εκ των οποίων, το ένα προέρχεται από τη μητέρα μας  και το άλλο από τον πατέρα μας. Χρειάζεται να υπάρχουν μηχανισμοί οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιο γονίδιο δραστηριοποιείται ή εκφράζεται σε κάθε τύπο κυττάρων. Αυτοί οι μηχανισμοί ελέγχου καθορίζουν και σε ποιον κυτταρικό τύπο κατατάσσεται το κάθε κύτταρο, αν είναι δηλαδή εγκεφαλικό ή μυϊκό, κ.λ.π. Αυτή είναι, κατ΄ουσίαν, η βασική λειτουργία της Μεθυλίωσης.

 

Μεθυλίωση και Ομοκυστεΐνη

 

Η Ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ που παράγεται στον οργανισμό μας. Ωστόσο, γνωρίζουμε πλέον από πολλές έρευνες, αλλά και από την κλινική πράξη, ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις Ομοκυστεΐνης στο πλάσμα του αίματος μας μπορεί να λειτουργήσουν ως προθάλαμος αφενός για την επιτάχυνση της κυτταρικής γήρανσης κι αφετέρου για την εμφάνιση διαφόρων καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικού.

 

Επίσης, σχετίζονται με το Alzheimer, την ελλιπή συγκέντρωση και ενέργεια και την κακή διάθεση. Ταυτόχρονα, τα υψηλά επίπεδα Ομοκυστεΐνης ενδέχεται να διαταράξουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου, αυτοάνοσων νοσημάτων και διαβήτη.

 

Πώς συνδέεται όμως η Ομοκυστεΐνη με τη Μεθυλίωση; Η Ομοκυστεΐνη είναι το αμινοξύ εκείνο που μαρτυρά αν λειτουργεί σωστά ή όχι η Μεθυλίωση. Αν η Μεθυλίωση λειτουργεί σωστά, τότε η Ομοκυστεΐνη ανευρίσκεται σε χαμηλές συγκεντρώσεις και  κατ’ επέκταση ο οργανισμός μας ανταποκρίνεται επαρκώς στα όποια προβλήματα του προκύψουν. Η ελλιπής Μεθυλίωση είναι αυτή που ευθύνεται για τις αυξημένες συγκεντρώσεις Ομοκυστεΐνης. Οπότε, γίνεται αντιληπτό ότι Μεθυλίωση και Ομοκυστεΐνη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.

 

Αντιγηραντική και Λειτουργική αντιμετώπιση

 

Ο βασικός στόχος της Αντιγηραντικής θεραπευτικής προσέγγισης έγκειται στην ενίσχυση του οργανισμού με όλα τα απαραίτητα βιοχημικά καύσιμα (πρωτεΐνες, ένζυμα) που χρειάζεται, προκειμένου να επιτελεί σωστά όλες τις λειτουργίες του οργανισμού του και να μην προκαλούνται βλάβες. Ωστόσο, ακόμα κι αν προκύψουν προβλήματα, η Αντιγηραντική και Λειτουργική θεραπευτική αντιμετώπιση αποκαθιστά τις βλάβες, θεραπεύοντας το κύτταρο, και ακολούθως μπορεί να αντιστρέψει, εν μέρει, τουλάχιστον, τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων.

 

Καθορισμένα Ιατρικά Πρωτόκολλα σε επίπεδο διάγνωσης και θεραπείας αντιμετωπίζουν στοχευμένα το εκάστοτε ζήτημα. Διενεργούνται Εξειδικευμένες εξετάσεις και βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων, διαμορφώνονται αποκλειστικά εξατομικευμένα Αντιγηραντικά πρωτόκολλα που δρουν με στόχο την αντιστροφή της διαδικασίας κυτταρικής γήρανσης. Χορηγούνται εξατομικευμένες ιατρικές αγωγές, τις οποίες το άτομο προμηθεύεται από επιλεγμένα φαρμακεία και η πορεία της υγείας του ατόμου εξετάζεται σε μηνιαία βάση και οι αγωγές παραμετροποιούνται βάσει του συνόλου των βιοχημικών δεικτών.