Προληπτική Αντιγήρανση

Η μακροζωία, ειδικά τη σημερινή εποχή, είναι δεδομένη, με το προσδόκιμο επιβίωσης να κυμαίνεται στα 77,9 χρόνια για τους άνδρες και στα 83,3 έτη ζωής για τις γυναίκες. Αυτό που δε θεωρείται καθόλου δεδομένο είναι το «ευ ζην». Το «ευ ζην» ταυτίζεται με την ποιότητα ζωής, η οποία σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας μας και τα υψηλά επίπεδα ενέργειας και ευεξίας.

Ο ρόλος των Γονιδίων και της Ιατρικής Ακριβείας στην Αντιγήρανση

 

Τα τελευταία έτη, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστήρια της γήρανσης και να σταματήσουν τη διαδικασία της φθοράς. Πέραν αυτών, έχουν αποδείξει ότι η γήρανση των κυττάρων είναι μία διαδικασία που μπορεί, εν μέρει τουλάχιστον, να αντιστραφεί.

 

Οι έρευνες ξεκινούν από τη διερεύνηση των κυτταρικών διεργασιών και την επιβράδυνση των ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία και καταλήγουν στην αναστροφή των συνεπειών του χρόνου, μέσα από την επεξεργασία του γονιδιώματος και της επιγενετικής.

 

Πλέον, χάρη αποκωδικοποίηση του DNA, μπορούμε να γνωρίζουμε την έκφραση χιλιάδων γονιδίων. Αυτή η δυνατότητα ανίχνευσης έχει οδηγήσει στη μετάβαση της Ιατρικής σε μία άλλη εποχή, στην Ιατρική Ακριβείας.

Ιατρική Ακριβείας και Αντιγήρανση

 

Η Ιατρική Ακριβείας αποτελεί την πιο Σύγχρονη Ιατρική Προσέγγιση παγκοσμίως, μέσω της οποίας μπορεί να εντοπιστεί η προδιάθεση των ατόμων να εμφανίσουν διαταραχές σε επίπεδο γήρανσης.

 

Η γήρανση μπορεί να αποτυπωθεί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος. Μέσω της Ιατρικής Ακριβείας, παρέχεται η δυνατότητα αποκωδικοποίησης, σε κυτταρικό και σε γονιδιακό επίπεδο, των μηχανισμών που προκαλούν το γήρας.

 

Έτσι, παρέχεται στο κάθε άτομο η ευχέρεια πλήρους πρόσβασης στα δεδομένα που συγκροτούν τον ατομικό βιολογικό του προγραμματισμό. Στην κλινική πράξη, αυτό μπορεί να μετουσιωθεί στη διαμόρφωση Αυστηρά Εξατομικευμένων Αντιγηραντικών Πρωτοκόλλων Θεραπείας, με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να επέμβουμε, αντιστρέφοντας, εν μέρει τουλάχιστον, τη γήρανση των κυττάρων μας.

 

Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, εφαρμόζονται ορισμένα στάδια:

 

Διενέργεια Εξετάσεων Ακριβείας

 

Μέσα από ένα συνδυασμό προηγμένων και ακριβέστατων διαγνωστικών μεθόδων, ελέγχονται οι μηχανισμοί που εμπλέκονται στην εμφάνιση γήρατος. Πιο συγκεκριμένα, προσδιορίζονται τα επίπεδα του οξειδωτικού stress, διερευνώνται ζητήματα που σχετίζονται το μεταβολισμό μας, εξετάζεται το μήκος των τελομερών και ανιχνεύονται επιγενετικοί παράγοντες, οι οποίοι ενδέχεται να παρεμποδίζουν τη σωστή βιοχημεία του ανθρώπινου σώματος.

Διενεργείται και Γονιδιακό Τεστ, μέσω του οποίου αναλύονται 2437 πολυμορφισμοί (SNPs), 136 παθήσεις και 860 γονίδια, που έχει αποδειχθεί, μετά από επισταμένη έρευνα ετών, ότι σχετίζονται με την εμφάνιση διαταραχών σε αισθητικό επίπεδο.

DNA

Εκπόνηση Αυστηρά Εξατομικευμένων Αντιγηραντικών Πρωτοκόλλων

 

Με βάση τα διαγνωστικά ευρήματα, το πλήρες επιγενετικό ιστορικό, την ενδεχόμενη ύπαρξη υποκείμενων νοσημάτων, την ηλικία των ασθενών, τις διατροφικές συνήθειες και πολλούς ακόμη παράγοντες, διαμορφώνονται εξατομικευμένα αντιγηραντικά πρωτόκολλα.

 

Τα πρωτόκολλα αυτά δύνανται σταδιακά να αντιστρέψουν, εν μέρει τουλάχιστον, τη διαδικασία κυτταρικής γήρανσης. Έτσι, το δέρμα γίνεται λαμπερό, σφριγηλό, ελαστικό και νεανικό. Επιπλέον οφέλη που μπορούν να επιτευχθούν είναι η βελτίωση της διάθεσης και του ύπνου, η μείωση του άγχους και η αναζωπύρωση της σεξουαλικής διάθεσης.

 

Η ποιότητα ζωής των ανθρώπων που υπόκεινται σε αυτού του είδους τις θεραπευτικές αγωγές προάγεται, η καθημερινότητα τους βελτιώνεται, ενισχύονται τα σωματικά και κατ’ επέκταση τα ψυχικά αποθέματα και εδραιώνεται το αίσθημα της ευεξίας. Κυριαρχεί μία γενικότερη αίσθηση άριστης σωματικής κατάστασης και υγείας και τα άτομα διέπονται από ευθυμία και κοινωνική ευημερία.