Χημικά Peeling

Για μία Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση της Ακμής, Χωρίς Φάρμακα

 

Η Ακμή είναι μία Χρόνια, Δερματική Νόσος, κατά την οποία προκαλείται φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων. Προσβάλλει συχνότερα τους εφήβους. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία έτη, επηρεάζονται όλο και περισσότεροι ενήλικες. Διαταραχές των ορμονών ή του μεταβολισμού, καθώς και η γενετική προδιάθεση ευθύνονται σημαντικά για την Ακμή ενηλίκων.

 

Ωστόσο, η Ακμή Ενηλίκων μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μέσω των Χημικών Peeling.

 

Αποκτήστε Λαμπερό και Βελούδινο Δέρμα, Απαλλαγμένο από τα Σημάδια Ακμής με Χημικά Peeling

 

  • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων 
  • Εξισορρόπηση Λιπαρότητας 
  • Βελτίωση Υφής Δέρματος
  • Αφαίρεση Σμήγματος από τους πόρους
  • Αντιγήρανση
  • Άμεσα Ορατά Αποτελέσματα, χωρίς σημάδια και ουλές

 

Η διαδικασία που είναι γνωστή ως Χημικό Peeling ή Χημική Απολέπιση περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός ήπιου χημικού διαλύματος στην επιφάνεια του δέρματος, προκειμένου να αφαιρεθεί το εξωτερικό στρώμα, με ασφαλή τρόπο. Το διάλυμα αυτό επιταχύνει τη διαδικασία μετακίνησης των φαγεσώρων στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έτσι:

 

  • Αφαιρείται το σμήγμα από τους πόρους
  • Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
  • Ελαχιστοποιούνται τα μαύρα στίγματα
  • Βελτιώνεται η υφή του δέρματος

 

Χρησιμοποιείται Peeling με Σαλικυλικό Οξύ, ουσία που συνηγορεί αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών Ακμής. Η ποσότητα του δέρματος που χρήζει αφαίρεσης καθορίζεται από τον τύπο του διαλύματος που χρησιμοποιείται, από την ισχύ του προϊόντος και από το χρόνο της εφαρμογής.

 

Οφέλη των Χημικών Peeling

 

Τα Peeling προσδίδουν στην επιδερμίδα μία αίσθηση απαλότητας και ομαλής όψης. Συμβάλλουν στην τόνωση της μικροκυφλοφορίας και προετοιμάζουν την περιοχή να δεχθεί καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης. Το δέρμα γίνεται ξανά λαμπερό και υγιές και μειώνονται οι φραγμένοι πόροι. Η επιδερμίδα γίνεται ορατά πιο λεία.

 

Ανεξάρτητα από το βάθος της απολέπισης, το δέρμα αναγεννιέται και επουλώνεται πλήρως. Αν επιλεχθεί από τον εκάστοτε ιατρό το πιο δυνατό peeling, το δέρμα, όταν επανέλθει, θα απαλλαγεί πλήρως από τις ατέλειες που προϋπήρχαν.

 

Η εφαρμογή των Peelings με Σαλικυλικό Οξύ θεωρείται κατάλληλη για  οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Καλό θα ήταν βέβαια να μην προτιμάται η εφαρμογή της κατά τους θερινούς μήνες με έντονη ηλιοφάνεια (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστους).

 

Μετά τη θεραπεία, συνιστάται η αποφυγή έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς αντηλιακή προστασία και η χρήση ενυδατικής κρέμας.

 

Συνδυαστικές Θεραπείες για την Ακμή

 

Ενίοτε, τα Χημικά Peeling μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, όπως Δερμοαπόξεση, Υδροδερμοαπόξεση, Φωτοθεραπεία, Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, Μεσοθεραπεία Λεύκανσης, Τοπική ή Φαρμακευτική Θεραπεία.

 

Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο κι ο συνδυασμός των μεθόδων επιτείνει τα αποτελέσματα προς όφελος των ασθενών.

 

Με αυτές τις Σύγχρονες Μεθόδους, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, το δέρμα αποκτά μία λαμπερή όψη. Οι ασθενείς απαλλάσσονται άμεσα από τα συμπτώματα της Ακμής. Η επιδερμίδα καθαρίζει, γίνεται βελούδινη, χωρίς σημάδια και ουλές.