Ανδρογενετική Αλωπεκία

Τι είναι η Ανδρογενετική Αλωπεκία

 

Η Ανδρογενετική Αλωπεκία είναι μία Χρόνια Νόσος με γονιδιακό υπόβαθρο, στην οποία οφείλεται η αραίωση και απώλεια των μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες.

 

Πρόκειται για ένα Νόσημα που χαρακτηρίζεται από γονιδιακό υπόβαθρο.

 

 • Εξετάσεις Ακριβείας
 • Διάγνωση σε Κυτταρικό και σε Γονιδιακό επίπεδο
 • Αυστηρά Εξατομικευμένες Θεραπευτικές Αγωγές
 • Άρση των υποκείμενων Αιτιών

Οι Αιτίες της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας

Αίτια Ανδρογενετικής Αλωπεκίας

Οι έως τώρα Ιατρικές Πρακτικές

 

Οι μέχρι σήμερα θεραπευτικές μέθοδοι, που εφαρμόζονται για την Ανδρογενετική Αλωπεκία, συνήθως περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Τοπική χορήγηση μινοξιδίλης, φιναστερίδης, ντουταστερίδης, προστακινόνης και λατανοπρόστης, με τη μορφή εγχύσεων στις προσβληθείσες περιοχές ή με τη μορφή ειδικών λοσιόν και σαμπουάν.
 • Φαρμακευτική χορήγηση μινοξιδίλης, φιναστερίδης, ντουταστερίδης, προστακινόνης και λατανοπρόστης
 • Μεταμόσχευση μαλλιών
 • Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μαλλιών με Αυξητικούς παράγοντες, κατά την οποία ενίεται στην περιοχή του τριχωτού ​της κεφαλής ένα μείγμα διαφόρων δραστικών συστατικών (πρωτεΐνες με Αναπλαστικές ιδιότητες, ειδικοί ενεργοποιητές, βιταμίνες, αυξητικοί παράγοντες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, κ.ά.) που επιτείνουν τη θρέψη και συνδράμουν στην ανάπτυξη των τριχοθυλακίων.
 • Φωτοθεραπεία LED, η οποία βασίζεται στη δράση τριών ακίνδυνων μηκών φωτός και επιτυγχάνει διέγερση της τριχοφυΐας, ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών, ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής, αύξηση της διαμέτρου της τρίχας και βελτίωση του όγκου των μαλλιών.

Η πιο Σύγχρονη Ιατρική Πρακτική – Ιατρική Ακριβείας

 

Η Ιατρική Ακριβείας αποτελεί την πιο Σύγχρονη Ιατρική Προσέγγιση, παγκοσμίως, που στοχεύει στη λεπτομερή ανίχνευση των πραγματικών αιτιών της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, μέσω της διενέργειας Μοριακών και Γονιδιακών Αναλύσεων.

 

Ακολούθως, εκπονούνται αυστηρά εξατομικευμένες θεραπείες, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε οργανισμού ξεχωριστά.

 • Κλασικές Θεραπευτικές Μέθοδοι

  • Παρωχημένες Διαγνωστικές Μέθοδοι
  • Πρόγνωση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, αφού αυτή έχει ήδη εκφραστεί
  • Διαχείριση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας αφού έχει εκδηλωθεί
  • Αντιμετώπιση σε επίπεδο Συμπτωμάτων
  • Ίδια Θεραπευτικά Σχήματα για όλους

 • Οι πιο Σύγχρονες Ιατρικές Μέθοδοι

  • Εξετάσεις Ακριβείας σε Κυτταρικό και Γονιδιακό επίπεδο
  • Πρόβλεψη της πιθανότητας εμφάνισης της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας
  • Ανίχνευση των ακριβών μηχανισμών και αιτιών της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας
  • Θεραπείες που στοχεύουν στα πραγματικά Αίτια της Νόσου
  • Αυστηρά Εξατομικευμένα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα

Έτσι, μεγιστοποιείται το θεραπευτικό όφελος, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση χρόνου και κόστους, εν αντιθέσει με οποιαδήποτε άλλα «τυφλά» θεραπευτικά σχήματα.

 

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, εφαρμόζονται τα εξής στάδια:

 

Αλωπεκία

Διενέργεια Εξετάσεων Ακριβείας

 

Μέσω της διεξαγωγής Μοριακών Εξετάσεων, προσδιορίζεται με πλήρη ακρίβεια το μεταβολικό προφίλ του υπό εξέταση οργανισμού.

 

Οι Γονιδιακές Αναλύσεις, από την άλλη, βασίζονται στην ανάλυση πολυμορφισμών (SNPs) και γονιδιακών παραλλαγών στα γονίδια που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι σχετίζονται με την Ανδρογενετική Αλωπεκία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο:

 • Στοχεύουν στα πραγματικά αίτια της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας
 • Εντοπίζουν τους μηχανισμούς έκφρασης της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, όταν αυτή έχει ήδη
  εκδηλωθεί
 • Ανιχνεύουν την προδιάθεση των ατόμων να εμφανίσουν Ανδρογενετική Αλωπεκία

1. Η προδιάθεση που παρουσιάζουν τα άτομα να εμφανίσουν Τριχόπτωση

2. Οι μηχανισμοί έκφρασης της Τριχόπτωσης, όταν αυτή έχει ήδη εκδηλωθεί

Εκπόνηση Αυστηρά Εξατομικευμένων Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων

 

Με γνώμονα τα ακριβή διαγνωστικά ευρήματα των Εξετάσεων Ακριβείας, το πλήρες επιγενετικό ιστορικό, το φύλο, την ηλικία, τη συννοσηρότητα, τις διατροφικές συνήθειες του ασθενούς και πολλούς ακόμη παράγοντες, μπορούν να εκπονηθούν αυστηρά εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας.

 

Αυτά αποβλέπουν στην εξάλειψη των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στην παρουσία της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας. Μέσω αυτών, ο οργανισμός εφοδιάζεται με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και εμπλουτίζεται η διατροφή του ασθενούς με αντιφλεγμονώδεις τροφές. Επανέρχεται η κυτταρική και ορμονική ισορροπία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σταδιακά η αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης και ακολούθως η αναγέννηση των τριχών.

 

Με εξατομικευμένες Ιατρικές αγωγές και πρωτόκολλα, λοιπόν, μπορούμε να επεμβαίνουμε και να αντιμετωπίζουμε εξατομικευμένα τις κάθε είδους ανεπάρκειες. Τα Ιατρικά Πρωτόκολλα, που  χορηγούνται, προσαρμόζουν τις ποσότητες, τις δόσεις και το είδος των συστατικών, που μεταβάλλονται από άτομο σε άτομο.

 

Τα κλινικά αποτελέσματα χρήσης τέτοιων Ιατρικών Πρωτοκόλλων, τα τελευταία 20 έτη, είναι παραπάνω από ικανοποιητικά, με ποσοστά βελτίωσης και επαναρρύθμισης του οργανισμού άνω του 90%.

Υποστηρικτικές Θεραπείες

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με Αυξητικούς Παράγοντες

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μαλλιών με Αυξητικούς παράγοντες είναι μία σύγχρονη και μη επεμβατική θεραπευτική μέθοδος, καθώς βασίζεται στην αξιοποίηση των ανανεωτικών και επουλωτικών μηχανισμών του ίδιου του οργανισμού. Στο πλάσμα που εγχέεται στην περιοχή του τριχωτού ​της κεφαλής, περιέχονται πρωτεΐνες με Αυξητικές και Αναπλαστικές ιδιότητες, καθώς και ειδικοί ενεργοποιητές.

 

Έτσι, αποκαθίσταται και ενισχύεται η λειτουργία των πασχόντων τριχοθυλακίων, ενώ ταυτοχρόνως αναπτύσσονται νέα κύτταρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται η αιμάτωση της περιοχής του τριχωτού, με επακόλουθο την επανέκφυση νέων, ενδυναμωμένων μαλλιών.

 

Πρόκειται για μία πλήρως ανώδυνη, ασφαλή και γρήγορη θεραπεία. Μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαζόμενη με κάποια υποστηρικτική θεραπευτική αγωγή. Η διάρκεια της συνεδρίας κυμαίνεται από 30 έως 45 λεπτά και δεν απαιτείται τοπική αναισθησία. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, έως ότου επέλθει η αποκατάσταση της τριχοφυΐας της πάσχουσας περιοχής.

Φωτοθεραπεία LED

Φωτοθεραπεία LED

Η Φωτοθεραπεία LED αποτελεί μία σύγχρονη, πλήρως ασφαλή, ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία, η λειτουργία της οποίας έγκειται στη δράση τριών ακίνδυνων μηκών φωτός. Αυτά που επιτυγχάνει είναι τα εξής:

 

 • Ενδυνάμωση και διέγερση της τριχοφυΐας
 • Ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής
 • Διέγερση των ενεργειακών κυττάρων του τριχοθυλακίου, γεγονός που εντείνει την παραγωγή ATP από τα κύτταρα και βοηθάει στην ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών.
 • Επιτείνεται η τοπική αιμάτωση του δέρματος της περιοχής, με επακόλουθο την αύξηση της διαμέτρους της τρίχας και τη βελτίωση του όγκου των μαλλιών.

 

Η Φωτοθεραπεία LED πραγματοποιείται στο ιατρείο και ο αριθμός των προτεινόμενων συνεδριών εξατομικεύεται, βάσει των κλινικών ευρημάτων των Εξετάσεων Ακριβείας. Η Φωτοθεραπεία LED μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά και με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Μαλλιών με Αυξητικούς Παράγοντες, ούτως ώστε να βελτιστοποιηθούν τα αποτελέσματα.