Κονδυλώματα & HPV

Αφαίρεση Κονδυλωμάτων σε μία Επίσκεψη με Laser CO2

 

  • Διάγνωση και Έλεγχος Βλαβών
  • Ψηφιακή Ανίχνευση Υποκλινικών Βλαβών
  • Άμεση Θεραπευτική Αντιμετώπιση
  • Ενίσχυση Ανοσοποιητικού Συστήματος
  • Εξάλειψη Υποτροπών

Οι 2 + 1  βασικοί λόγοι για την αφαίρεση βλαβών (Οξυτενών Κονδυλωμάτων)

Η εμφάνιση οξυτενών κονδυλωμάτων στα γεννητικά όργανα, στις περιγεννητικές περιοχές, πέριξ του πρωκτού αλλά και σε άλλες περιοχές του δέρματος, πρέπει να αφαιρούνται για τους εξής λόγους:

Η νόσος δεν αντιστρέφεται αλλά με την πάροδο του χρόνου οι βλάβες πολλαπλασιάζονται και μεγαλώνουν σε μέγεθος.

Το ιικό φορτίο μεταφέρεται στο σύντροφο και το άτομο αρχίζει να περιορίζει πολλές φορές τη σεξουαλική του ζωή.

Στις γυναίκες ένας επιπλέον λόγος αποτελεί ότι τα χαμηλού ρίσκου στελέχη HPV (μη εγκογόνα), ενδέχεται να συνδυάζονται με ογκογόνα στελέχη. Τα στελέχη αυτά είναι υψηλής επικινδυνότητας και σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου (κόλπος, αιδοίο, μήτρα, πρωκτός, στοματοφάρυγγας).

Για τους παραπάνω λόγους, είναι λοπόν αναγκαίος ο ακριβής εντοπισμός, η ολοκληρωμένη θεραπεία και η συστηματική παρακολούθηση, μέχρι την ολική εξάλειψη της εκδήλωσης του ιικού φορτίου.

Κλινική Εξέταση – Ψηφιακή Ανίχνευση Βλαβών – Διάγνωση

 

Η εξέταση πραγματοποιείται από δερματολόγο, χειρουργό, γαστρεντερολόγο, γυναικολόγο ή εξειδικευμένο ΩΡΛ (αναλόγως την περιοχή) για τον εντοπισμό τόσο των εξωτερικών εκδηλώσεων των κονδυλωμάτων καθώς και όσων δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.

 

Η εξέταση των περιοχών, εκτός από τον κλασικό τρόπο, μπορεί να διενεργηθεί και με ψηφιακό σκανάρισμα. Εντοπίζονται έτσι και οι αρχόμενες βλάβες, μη επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό, την εξάπλωση και περαιτέρω ταλαιπωρία του ασθενούς.

 

Η Ψηφιακή απεικόνιση των εσωτερικών δερματικών αλλοιώσεων αλλάζει δραματικά τα δεδομένα σε σχέση με την λεπτομερή ανίχνευση κονδυλωμάτων, ακόμα και όταν αυτά είναι σε λανθάνουσα κατάσταση.

 

Χάριν της ψηφιακής Απεικονιστικής Τεχνολογίας (Dynamic Spectral Imaging Technology in Colposcopy – DySIS), η διαδικασία της συστηματοποίησης των απεικονίσεων, βοηθά τον γιατρό να συγκρίνει και τις πιο μικρές μεταβολές που προκύπτουν από εξέταση σε εξέταση.

 

Μόνο η πλήρης αντιμετώπιση όλων των αλλοιώσεων και βλαβών, μπορεί να εγγυηθεί τον περιορισμό της πιθανότητας υποτροπής καθώς και την εξάλειψη του κινδύνου μετάδοσης του ιού είτε στη γύρω περιοχή του σώματος του ασθενούς είτε στον/στην ερωτική σύντροφο.

Θεραπεία με Laser CO2

 

Η θεραπεία των οξυτενών κονδυλωμάτων, εξαρτάται τόσο από την έκτασή τους όσο και από την περιοχή στην οποία εμφανίζονται. Μέσα από την ολοκληρωμένη διάγνωση (εξετάσεις στην περιοχή, ιστορικό ασθενούς, κατάσταση ανοσοποιητικού συστήματος), προκύπτει η καλύτερη θεραπεία για τη σωστή αντιμετώπισή των κονδυλωμάτων.

 

Η θεραπεία με LASER επιτρέπει την οριστική εξάχνωση των κονδυλωμάτων χωρίς πόνο σε μία μόλις συνεδρία. Η επούλωση είναι άμεση και δεν ανιχνεύονται στην περιοχή δράσης του Laser ουλές, ή περαιτέρω δερματικές αλλοιώσεις.

 

Η χρήση λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα (Laser CO2) προϋποθέτει ένα άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο Ιατρείο και ένα αντίστοιχα εκπαιδευμένο Ιατρικό προσωπικό. Με τη χρήση του λέιζερ περιμετρικά των αλλοιώσεων, προλαμβάνεται η μετάδοση στη γύρω περιοχή, συνεπώς μειώνεται ο κίνδυνος υποτροπής και εξάπλωσης του ιού.

 

Μετά τη θεραπεία, ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινή του δραστηριότητα.

Ολοκληρωμένη Διάγνωση

Οριστική Εξάχνωση

Ανίχνευση Αρχόμενων Βλαβών

Χωρίς Πόνο

Χωρίς Ουλές & Σημάδια

Σε μία Συνεδρία

Τυχόν υποτροπές

 

Οφείλονται σε ένα συνδυασμό παραγόντων:

 

Αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος που επιβαρύνεται είτε από νέα μόλυνση είτε από παραλείψεις στη θεραπεία και τη μετέπειτα παρακολούθηση.

 

Φυσικά, η ίδια η εξασθένηση του ανοσοποιητικού, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε κάποια άλλη ασθένεια ή στον τρόπο ζωής του ασθενούς (άγχος, διατροφικές συνήθειες, καταχρήσεις κλπ).

 

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κάθε ασθενούς, η οποία μπορεί να συστηθεί ακόμη και όταν υπάρχει υποψία μόλυνσης, επιτυγχάνεται με τη χορήγηση μείγματος (blend) μικροθρεπτικών συστατικών που στοχεύει στην άμεση ενδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού.

 

Ο γιατρός συμβουλεύει τον ασθενή κατάλληλα, ώστε να μπορεί ο ίδιος να εντοπίσει τυχόν επανεμφάνιση των συμπτωμάτων (αυτοεξέταση).

 

Επιπλέον, παρέχει στην/στον ασθενή τις αναγκαίες οδηγίες σχετικά με αλλαγές καθώς και όσον αφορά καθημερινές συνήθειες και πράξεις (π.χ. αποφυγή ξυρίσματος ή σκουπίσματος με πετσέτες, κλπ).

Συστηματική δερματολογική εξέταση (κάθε μήνα)

 

Προληπτικά, διενεργείται κλινική εξέταση ανά διάστημα ενός μηνός. Για την περίπτωση υποτροπής των κονδυλωμάτων, απαιτούνται περαιτέρω εξετάσεις στο εσωτερικό των οργάνων (ουρηθροσκόπηση, κολποσκόπηση, πρωκτοσκόπηση) για τον εντοπισμό του συνόλου των αλλοιώσεων.

 

Τέλος, οι γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τον ιό χρειάζεται να επαναλάβουν εξετάσεις όπως τεστ Παπανικολάου κάθε τρεις έως έξι μήνες μετά την αρχική θεραπεία. Αυτό επιτρέπει στον γιατρό να παρακολουθεί τυχόν αλλαγές στον τράχηλο.

 

Σε κάθε περίπτωση, η θεραπεία μπορεί να κριθεί ολοκληρωμένη και επιτυχής μετά το πέρασμα οχτώ (8) μηνών χωρίς υποτροπή και εκδήλωση νέων αλλοιώσεων, βάσει πρωτοκόλλου.