Ουλωτική Αλωπεκία

Τι είναι η Ουλωτική Αλωπεκία

 

Η Ουλωτική αλωπεκία αποτελεί μία Χρόνια Υποκείμενη Νόσο, η οποία έχει συνήθως γονιδιακό υπόβαθρο. Στην ασθένεια αυτή, προκαλείται έντονη τριχόπτωση, λόγω της καταστροφής της τριχοθυλακίου, το οποίο αντικαθίσταται με ουλώδη ιστό.

 

Πρόκειται για μία νόσο που επέρχεται ως επακόλουθο της δράσης μίας φλεγμονής, η οποία εντοπίζεται κάτω από την επιφάνεια της δέρματος και δεν είναι ορατή.

  • Ολοκληρωμένη Αιτιολογική Προσέγγιση

  • Γενετικές Εξετάσεις Ακριβείας

  • Συνδυαστικά Ιατρικά Πρωτόκολλα

  • Αυστηρά Εξατομικευμένες Θεραπευτικές Αγωγές

  • Ολοκληρωμένη Αιτιολογική Προσέγγιση
  • Γενετικές Εξετάσεις Ακριβείας
  • Συνδυαστικά Ιατρικά Πρωτόκολλα
  • Αυστηρά Εξατομικευμένες Θεραπευτικές Αγωγές

Μέσω της διενέργειας Εξετάσεων Ακριβείας, μπορούμε να εντοπίσουμε τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην εμφάνιση της Ουλωτικής Αλωπεκίας. Εφόσον, λοιπόν, γνωρίζουμε τις αιτίες του προβλήματος, είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε, με τις πιο Σύγχρονες Θεραπείες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Ουλωτική Αλωπεκία μπορεί να αναστραφεί και σταδιακά είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η πυκνότητα και υγεία των μαλλιών.

Οι Αιτίες της Ουλωτικής Αλωπεκίας

Πολλαπλές αιτίες μπορούν να διαταράξουν τον κύκλο ζωής της τρίχας και να οδηγήσουν στην εμφάνιση Ουλωτικής Αλωπεκίας.

Γενετική Προδιάθεση

Ορμονικές Ανισορροπίες

Ψυχολογικοί Παράγοντες

Διαταραχές Θυρεοειδούς

Λήψη Ορισμένων Φαρμάκων

Αυτοάνοσες & Χρόνιες Παθήσεις

Διατροφικές Διαταραχές

Ατμοσφαιρική Μόλυνση

Συμπτώματα της Ουλωτικής Αλωπεκίας

 

Αναπτύσσεται ουλή στην προσβληθείσα περιοχή, η οποία οφείλεται σε διάφορες φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος και παρεμποδίζει την εκ νέου αναγέννηση της τρίχας. Πρόκειται, κατ’ ουσίαν, για νεκρό ιστό.

 

Η τριχόπτωση παρατηρείται σταδιακά, μετέπειτα, όμως, το προσβεβλημένο από την Ουλωτική Αλωπεκία δέρμα ατροφεί, γίνεται συνήθως λείο και κόκκινο και ενίοτε παρουσιάζει απολέπιση, υπέρχρωση ή υποχρωμία.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις Ουλωτικής αλωπεκίας, η απώλεια των τριχών διενεργείται σταδιακά και δίχως συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται αντιληπτή από τον πάσχοντα. Ωστόσο, ενδέχεται να συνυπάρχει με κνησμό, καύσο και πόνο και να εξελιχθεί ταχύτατα.

Διαγνωστικές Μέθοδοι

 

Λόγω των πολλών αιτιών – παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν σε Τριχόπτωση, οι διαγνωστικές μέθοδοι, που εντοπίζουν τα πραγματικά αίτια αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής, είναι καθοριστικές για την περαιτέρω θεραπευτική αντιμετώπιση. 

 

Εξέταση αίματος

 

Με τις αιματολογικές εξετάσεις, εντοπίζονται τυχόν ελλείψεις ορμονών, βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ελέγχονται τα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια, τα αποθέματα σιδήρου και φερριτίνης και προσδιορίζονται τα επίπεδα φυλλικού οξέως, ψευδαργύρου. Εκτιμώνται οι τιμές των θυρεοειδικών ορμονών T3, T4, TSH, καθώς και οι συγκεντρώσεις αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων.

 

Οι εξετάσεις αίματος συμβάλλουν και στην ανίχνευση παθολογικών καταστάσεων που μπορεί να σχετίζονται με την Τριχόπτωση. Είθισται να επαναλαμβάνεται η διενέργεια τους, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ούτως ώστε ο ιατρός να βεβαιωθεί ότι επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Βιοψία

 

Σε περίπτωση που χρειάζεται να αναζητηθούν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα τριχοθυλάκια ή στο τριχωτό της κεφαλής, εκτελείται βιοψία για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της βιοψίας, λαμβάνεται δείγμα από το δέρμα ή τις τρίχες που αφαιρούνται από το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, αξιολογείται το ενδεχόμενο ύπαρξης κάποιας λοίμωξης που οδηγεί σε απώλεια μαλλιών.

 

Η βιοψία είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις όπου οι βλάβες που ανιχνεύονται μπορεί να αφορούν σε διάφορες μορφές Τριχόπτωσης κι όχι μόνο σε μία. Επιπλέον, βιοψία μπορεί να συσταθεί όταν ο ασθενής πάσχει από ορισμένες μορφές Αυτοάνοσης Τριχόπτωσης και Ουλωτικής Αλωπεκίας (π.χ. Θυλακικός Λειχήνας, Δισκοειδής Ερυθηματώδης Λύκος). Ενδείκνυται και σε περιπτώσεις όπου νεοπλάσματα ευθύνονται για την ανάπτυξη Ουλωτικής Αλωπεκίας.

 

Τεστ Έλξης

 

Ο εκάστοτε Δερματολόγος τραβάει απαλά μικρά τμήματα μαλλιών από διαφορετικά σημεία του τριχωτού της κεφαλής. Με βάση την ποσότητα των τριχών που θα μείνουν στο χέρι του ιατρού, με τη βοήθεια του Τεστ Έλξης, μπορεί να προσδιοριστεί το στάδιο της Τριχόπτωσης.

 

Τριχοριζόγραμμα

 

Έπειτα από τη δοκιμασία έλξης, πραγματοποιείται Τριχοριζόγραμμα. Πρόκειται για μία ειδική διαγνωστική εξέταση, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιείται ένα ειδικό μικροσκόπιο. Με τη βοήθεια αυτού, εντοπίζονται ενδεχόμενες διαταραχές του στελέχους της τρίχας. Κατ’ ουσίαν, με το Τριχοριζόγραμμα, καταγράφονται τα ποσοστά των φυσιολογικών και παθολογικών τριχών και διερευνάται η ενδεχόμενη ύπαρξη βλαβών σε σημεία της τρίχας, που παρεμποδίζουν τη σωστή ανάπτυξη της.

 

Εκτιμάται το κατά πόσον ο κύκλος ζωής των τριχών ακολουθεί τη φυσιολογική διαδικασία. Διότι μείζονος σημασίας είναι η αναγέννηση των τριχών, ο αριθμός όσων αποπίπτουν, αλλά και η ποσότητα των δυστροφικών τριχών, εκείνων δηλαδή που είναι λεπτότερες κι έχουν πιο μικρή διάρκεια ζωής σε σχέση με τις κανονικές.

 

Οι τρίχες συλλέγονται από διαφορετικά σημεία του τριχωτού της κεφαλής, προκειμένου το δείγμα να είναι πλήρες. Για την ορθή διεξαγωγή των αποτελεσμάτων του Τριχοριζογράμματος, είναι απαραίτητο ο ασθενής να μην έχει λούσει τα μαλλιά του για 3-5 ημέρες.

 

Η συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση συνηγορεί στη διάγνωση του είδους της Τριχόπτωσης, ούτως ώστε εν συνεχεία να διαμορφωθεί το κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα. Συν τοις άλλοις, με το Τριχοριζόγραμμα μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του νοσήματος, έπειτα από την έναρξη της θεραπευτικής αγωγής.

 

Φωτοτριχοριζόγραμμα

 

Πρόκειται για μία διαγνωστική εξέταση, κατά τη διάρκεια της οποίας οι τρίχες εξετάζονται επιφανειακά με μία κάμερα. Η κάμερα αυτή έχει φως, ακουμπά στο κεφάλι και η εικόνα προβάλλεται σε μία οθόνη.

 

Τριχοσκόπηση

 

Κατά τη διάρκεια της Τριχοσκόπησης, χρησιμοποιείται ένα δερματοσκόπιο πολωμένου φωτός. Μέσω αυτού, διερευνώνται λεπτομερώς το πάχος των τριχών, ο αριθμός, η πυκνότητα, η ποιότητα και γενικά η κατάσταση της υγείας των τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό της κεφαλής. Επίσης, εντοπίζεται η ύπαρξη τυχόν βλαβών στη ρίζα της τρίχας, στην επιδερμίδα, καθώς και στα αιμοφόρα αγγεία πέριξ των τριχοθυλακίων.

 

Τα δεδομένα που συλλέγονται επεξεργάζονται ηλεκτρονικά και αναλύονται, μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού προγράμματος. Οι εικόνες είναι υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης. Μάλιστα, διατηρείται ένας πλήρης φάκελος όπου περιέχονται οι τριχοσκοπικές μελέτες κάθε περιστατικού. Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου της εξέλιξης της Τριχόπτωσης και στοιχειοθετείται έγκυρη, έγκαιρη, σαφής και ακριβής διάγνωση.

 

Αποτελεί το αρχικό βήμα για την αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης και την ανάκτηση της πυκνότητας των μαλλιών. Αυτό οφείλεται στο ότι, μέσω της διενέργειας Τριχοσκόπησης, μπορούν να ανιχνευθούν τα πραγματικά αίτια της Τριχόπτωσης και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εσφαλμένης διάγνωσης σε σχέση με τα αίτια που ανιχνεύει.

 

Τα δεδομένα που συλλέγονται επεξεργάζονται ηλεκτρονικά και αναλύονται, μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού προγράμματος. Έτσι, στοιχειοθετείται έγκυρη, έγκαιρη, σαφής και ακριβής διάγνωση.

Τριχοσκόπηση

Έπειτα από 3 ή 6 μήνες περίπου μετά το οποιοδήποτε θεραπευτικό σχήμα, διεξάγεται εκ νέου Τριχοσκόπηση. Έτσι, επανεκτιμάται η κατάσταση της υγείας των τριχοθυλακίων και αποκτάται μία σφαιρική εικόνα της δράσης του θεραπευτικού σχήματος. Ανάλογα με την κατάσταση, μπορεί να συσταθεί παραμετροποίηση της θεραπευτικής αγωγής, ούτως ώστε να διεγερθεί η τριχοφυΐα και να αντιμετωπιστεί η Τριχόπτωση.

 

Η Τριχοσκόπηση συμβάλλει σημαντικά και στην επιτυχή έκβαση της Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE. Με κάθε επαναληπτική Τριχοσκόπηση, μπορούμε να προσδιορίσουμε με πλήρη ακρίβεια την έκταση της δότριας περιοχής από την οποία μπορούν να εξαχθούν τριχοθυλάκια. Επίσης, υπολογίζεται με ακρίβεια ο αριθμός των τριχοθυλακίων που τίθενται προς μεταμόσχευση.

 

Καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθούν τα τριχοθυλάκια που θα τοποθετηθούν στις αραιωμένες περιοχές. Έτσι, μπορεί να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή πυκνότητα των μαλλιών. Επίσης, μετρώνται ξανά τα τριχοθυλάκια που μεταφέρθηκαν στις πάσχουσες περιοχές και ελέγχεται ο αριθμός όσων επαναφύτρωσαν.

 

Ιατρική Ακριβείας

 

Η Ιατρική Επιστήμη, μετα την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου DNA και τη διενέργεια Γονιδιακών Εξετάσεων, έχει αλλάξει σελίδα. Πλέον, σε κλινικό επίπεδο, μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια το βαθμό προδιάθεσης ή τα αίτια έκφρασης οποιασδήποτε βιοχημικής εκτροπής (νοσηρότητας).

 

Η Ιατρική Ακριβείας αποτελείται από τρία στάδια.

 

Το πρώτο αφορά στη διενέργεια Γονιδιακών Εξετάσεων (Εξετάσεις DNA) ή και Ειδικών Μεταβολικών Εξετάσεων.

 

Μέσω της διενέργειας ενός Μεγάλου Γονιδιακού Τεστ (Trichoscopy Skin Panel), υπερεξειδικευμένου στις περιπτώσεις Τριχόπτωσης, εντοπίζεται το γονιδιακό υπόβαθρο της νόσου. Αναλύονται 2437 πολυμορφισμοί (SNPs), 860 γονίδια και 136 παθήσεις, που σχετίζονται με τα Δερματολογικά Νοσήματα. Έτσι, ανιχνεύονται:

 

  • Οι ακριβείς μηχανισμοί έκφρασης της Αλωπεκίας, όταν αυτή έχει ήδη εκδηλωθεί
  • Η προδιάθεση των ατόμων να εμφανίσουν Αλωπεκία

 

Η ανάλυση πραγματοποιείται με δείγμα σάλιου και διενεργείται μία φορά στη ζωή του ατόμου. Τα αποτελέσματα ισχύουν εφ’ όρου ζωής.

 

Το δεύτερο στάδιο σχετίζεται με τη «μετάφραση» (μεταφραστική ιατρική), με την ερμηνεία δηλαδή των αποτελεσμάτων. Η γνώση της γενετικής προδιάθεσης του καθενός να εμφανίσει Αλωπεκία καθιστά εφικτή την εκπόνηση ενός κατάλληλου θεραπευτικού πλάνου, που αποβλέπει στην πρόληψη της έκφρασης της νόσου.

 

Ομοιοτρόπως, η αποκωδικοποίηση των πραγματικών αιτιών της νόσου συμβάλλει στην αποτελεσματική, πλήρως στοχευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση της Νόσου, μέσω της διαμόρφωσης Αυστηρά Εξατομικευμένων Θεραπευτικών Σχημάτων.

 

Το τρίτο και τελευταίο βήμα αφορά πλέον στην αυστηρά εξατομικευμένη θεραπευτική κατεύθυνση.

 

Στη Σύγχρονη Ιατρική Πραγματικότητα, στην εποχή της Ιατρικής Ακριβείας, όλες οι προηγούμενες μεθοδολογίες, που βασίζονταν σε γενικευμένα θεραπευτικά σχήματα (το ίδιο για όλους), θεωρούνται παρωχημένες.

 

Με τη βοήθεια του Γονιδιακού Ελέγχου, ανευρίσκονται οι καταλληλότερες θεραπευτικές ουσίες για κάθε άτομο, δηλαδή οι ουσίες στις οποίες ανταποκρίνεται καλύτερα ο κάθε οργανισμός. Έτσι, ο ασθενής δεν πειραματίζεται, μέχρις ότου να μπορέσει να βρει τη σωστή αγωγή για την περίπτωση του.

 

Οι ασθενείς μπορούν πλέον να λαμβάνουν Ακριβείς Θεραπείες. Οι θεραπείες αυτές έχουν πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα, καθώς:

 

  • Προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά στην ίαση. Άρα, το θεραπευτικό όφελος των ασθενών μεγιστοποιείται.
  • Περιορίζουν το χρόνο αποθεραπείας.
  • Μειώνουν τις περιττές ταλαιπωρίες και δαπάνες σε σχέση με τα θεραπευτικά σχήματα του παρελθόντος.

Θεραπείες για την Ουλωτική Αλωπεκία

 

Πρόκειται για Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Θεραπείες, οι οποίες συμβάλλουν στη σωστή αντιμετώπιση της Ουλωτικής Αλωπεκίας. Οι Θεραπείες αυτές μπορούν να εφαρμοστούν συνδυαστικά, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον ελάχιστο χρόνο.

Θεραπείες της Ουλωτικής Αλωπεκίας

Ενδυνάμωση τριχοθυλακίων με τοπική χορήγηση Φαρμακευτικών Ουσιών
Εφαρμόζονται τοπικά, με τη μορφή εγχύσεων στις προσβληθείσες περιοχές ή με τη μορφή ειδικών λοσιόν και σαμπουάν, φαρμακευτικές ουσίες με τριχογενετικές ιδιότητες (μινοξιδίλη, φιναστερίδη, ντουταστερίδη, προστακινόνη και λατανοπρόστη).

 

Οι ποσότητες των ουσιών που εγχέονται διαφοροποιούνται μεταξύ των ατόμων και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός, με γνώμονα τα διαγνωστικά ευρήματα των Διαγνωστικών Εξετάσεων.

 

Η φάση ανάπτυξης της τρίχας επιμηκύνεται και ενδυναμώνονται τα τριχοθυλάκια. Οι τρίχες γίνονται πιο γερές και ανθεκτικές. Σταδιακά, μπορεί να αποκατασταθεί ο όγκος και η πυκνότητα των μαλλιών.

Ιατρική Ακριβείας - Εξατομικευμένη Φαρμακευτική Αγωγή μετά από Εξετάσεις Ακριβείας
Με γνώμονα τα ακριβή διαγνωστικά ευρήματα που προκύπτουν από το Γενετικό Τεστ, μπορεί να προταθεί Αυστηρά Εξατομικευμένη Θεραπευτική Αγωγή.

 

Πρόκειται για Εξατομικευμένα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα, που αφορούν στη διά του στόματος χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών με τριχογενετικές ιδιότητες, βασιζόμενα στο DNA μας.

 

Μέσω της διενέργειας του Trichoscopy Skin Panel, εντοπίζονται οι ουσίες στις οποίες ανταποκρίνεται καλύτερα ο κάθε οργανισμός και συνδυάζονται στο πλαίσιο μίας Αυστηρά Εξατομικευμένης Θεραπευτικής Αγωγής, με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος ανά περίπτωση.

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ποσότητες των φαρμακευτικών ουσιών που χορηγούνται διαφοροποιούνται, διότι προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά, βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων των Εξετάσεων Ακριβείας.

 

Η θεραπεία δηλαδή εξατομικεύεται αυστηρά με βάση το DNA του καθενός. Έτσι, μειώνεται ο χρόνος και το κόστος θεραπείας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλα «τυφλά» και άσκοπα θεραπευτικά σχήματα.

Με Εξατομικευμένες, λοιπόν, Ιατρικές αγωγές, μπορούμε να επεμβαίνουμε και να αντιμετωπίζουμε πλήρως στοχευμένα την Ουλωτική Αλωπεκία.

 

Έτσι, μεγιστοποιείται το θεραπευτικό όφελος, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση χρόνου και κόστους, εν αντιθέσει με οποιαδήποτε άλλα «τυφλά» θεραπευτικά σχήματα.

  • Κλασικές Θεραπευτικές Μέθοδοι

    • Παρωχημένες Διαγνωστικές Μέθοδοι
    • Πρόγνωση της Ουλωτικής Αλωπεκίας, αφού αυτή έχει ήδη εκφραστεί
    • Διαχείριση της Ουλωτικής Αλωπεκίας αφού έχει εκδηλωθεί
    • Αντιμετώπιση σε επίπεδο Συμπτωμάτων
    • Ίδια Θεραπευτικά Σχήματα για όλους

  • Σύγχρονες Ιατρικές Μέθοδοι

    • Εξετάσεις Ακριβείας σε Κυτταρικό και Γονιδιακό επίπεδο
    • Πρόβλεψη της πιθανότητας εμφάνισης της Ουλωτικής Αλωπεκίας
    • Ανίχνευση των ακριβών μηχανισμών και αιτιών της Ουλωτικής Αλωπεκίας
    • Θεραπείες που στοχεύουν στα πραγματικά Αίτια της Νόσου
    • Αυστηρά Εξατομικευμένα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα

Συχνές Ερωτήσεις
Ποια είναι η συχνότερη αιτία της Ουλωτικής Αλωπεκίας;

Η συνηθέστερη αιτία της Ουλωτικής Αλωπεκίας είναι ο Ομαλός ή Θυλακικός Λειχήνας. Πρόκειται για ένα νόσημα που επιδρά στο δέρμα, στις τρίχες, στα νύχια και στους βλεννογόνους. Όταν επηρεάζονται οι θύλακοι των τριχών, παρουσιάζεται προκαλείται Ουλωτική Αλωπεκία. Πρόκειται για ένα σύνδρομο που πλήττει συχνότερα το γυναικείο φύλο.

 

Ποιοι επιπλέον παράγοντες ευθύνονται για την εμφάνιση Ουλωτικής Αλωπεκίας;

Ορισμένα Δερματικά-Συστηματικά Νοσήματα μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της Νόσου. Σε αυτά συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Δισκοειδής Ερυθηματώδης Λύκος, η Σκληροδερμία και η Σαρκοείδωση.

 

Ποια ακόμη νοσήματα μπορεί να συντείνουν στην έκφραση της Ουλωτικής Αλωπεκίας;

Ουλωτική Αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί ως απόρροια παθήσεων, όπως το  Ουλωτικό Πεμφιγοειδές, ο Άχωρας (μυκητίαση του τριχωτού της κεφαλής). Δεν αποκλείεται να οφείλεται σε νεοπλασίες, φλεγμονές, θυλακίτιδες, καθώς και σε μικροβιακές λοιμώξεις του δέρματος.

 

Σε ποιες μορφές διακρίνεται η Ουλωτική Αλωπεκία;

Η Ουλωτική Αλωπεκία ταξινομείται στην Πρωτοπαθή και στη Δευτεροπαθή, βάσει των αιτιών που την προκαλούν. Όταν τα αίτια είναι ενδογενή, όπως κάποια φλεγμονή που επιφέρει την καταστροφή του τριχοθυλακίου, η Ουλωτική Αλωπεκία είναι πρωτοπαθής.

Στις συχνότερες μορφές Πρωτοπαθούς Ουλωτικής Αλωπεκίας συμπεριλαμβάνονται ο Θυλακικός Λειχήνας και ο Δισκοειδής Λύκος.

Όταν οι αιτίες είναι εξωγενείς (π.χ. τραυματισμοί, εγκαύματα, έλξη ή νεοπλασία, κ.ά.), η Ουλωτική Αλωπεκία είναι δευτεροπαθής.

 

Γιατί να κάνω το Trichoscopy Skin Panel;

Οι Ακριβείς Γενετικές Αναλύσεις παρέχουν πολύτιμα δεδομένα μέσω της ανάλυσης των οποίων, μπορεί να προβλεφθεί η πιθανότητα εμφάνισης Τριχόπτωσης, πριν από την κλινική της εκδήλωση, καθώς και να ανιχνευθούν οι ακριβείς μηχανισμοί που οδήγησαν στην εμφάνιση της.

Με βάση την εκτεταμένη γενετική ανάλυση, λαμβάνονται οι πιο εξατομικευμένες κατευθύνσεις και αποφάσεις για την υγεία των ατόμων. Επιπλέον, οι ήδη πάσχοντες πληροφορούνται πληρέστερα για τη διάγνωση και τους μηχανισμούς του νοσήματος τους.

 

Τι όφελος θα αποκομίσω από το Trichoscopy Skin Panel;

Ο ασθενής έχει πλέον την πρόσβαση σε ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του.

 

Πόσο κοστίζει το Trichoscopy Skin Panel;

Με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι γενετικές εξετάσεις είναι πλέον προσβάσιμες κοστολογικά για το ευρύ κοινό και όχι μόνο για λίγους, όπως συνέβαινε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ενδεικτικά, το κόστος των γενετικών εξετάσεων κυμαίνεται από 590 έως 1090 ευρώ.

 

Πού μπορώ να κάνω το Trichoscopy Skin Panel;

Η Ακριβής Γενετική Ανάλυση διενεργείται, κατόπιν ραντεβού σε Ιατρική Μονάδα που θα σας υποδείξουμε. Μπορεί όμως να γίνει και εξ αποστάσεως, υπό προϋποθέσεις. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη διαδικασία, που πραγματοποιείται, μέσω της συλλογής δείγματος σιέλου, μία φορά στη ζωή του ατόμου. Τα αποτελέσματα μπορούν να ληφθούν εντός 6-12 εβδομάδων.

Η Διεπιστημονική Ομάδα βρίσκεται εδώ, για να βοηθήσει και είναι συνεχώς στη διάθεση των ασθενών για πληροφορίες ή διευκρινήσεις.