Θηλώματα

Θεραπεία με Laser CO2

Η θεραπεία με Laser CO2 υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα. Αυτό οφείλεται στο ότι επιτρέπει την οριστική εξάχνωση των Θηλωμάτων:

  • Σε μία μόλις συνεδρία
  • Ανώδυνα & Αναίμακτα 
  • Χωρίς σημάδια, ουλές ή περαιτέρω δερματικές αλλοιώσεις.

Η επούλωση είναι άμεση, διότι το Laser διοξειδίου του άνθρακα εξαλείφει στοχευμένα τη βλάβη, χωρίς να επηρεάζεται το παρακείμενο υγιές δέρμα. Με τη χρήση του Laser περιμετρικά των αλλοιώσεων, προλαμβάνεται η μετάδοση Θηλωμάτων στη γύρω περιοχή.

time icon

Γρήγορα

Laser icon

Αναίμακτα

Euro icon

Οικονομικά

Οριστική αντιμετώπιση Θηλωμάτων

Στον Ιάτωρ, διαθέτουμε άριστη εξειδίκευση στην οριστική αντιμετώπιση των Θηλωμάτων και στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων επανεμφάνισης τους, εφαρμόζοντας τις πιο καινοτόμες και πλέον προηγμένες Θεραπείες Ιατρικής Ακριβείας.

Διότι, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ακόμη και το αν θα εμφανίσουμε πολλά θηλώματα είναι κάτι που αποτυπώνεται στα γονίδια μας. Χάρη στην αποκωδικοποίηση του DNA, μπορούμε να γνωρίζουμε την έκφραση χιλιάδων γονιδίων.

Με Εξειδικευμένο Γονιδιακό Τεστ (Skin Panel), αναλύονται 2437 πολυμορφισμοί (SNPs), 860 γονίδια και 136 παθήσεις, που σχετίζονται με τα Δερματολογικά Νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων και των Θηλωμάτων.

Έτσι:

  • Εντοπίζεται η προδιάθεση του ατόμου να εμφανίσει Θηλώματα
  • Αποκωδικοποιούνται τα ακριβή αίτια που ευθύνονται για την παρουσία τους
Αφαίρεση θηλωμάτων με Co2

Εκπονείται Αυστηρά Εξατομικευμένη Θεραπευτική Αγωγή, η οποία συμβάλλει αποτελεσματικά στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης υποτροπών σε όσους έχουν ήδη προβεί στην αφαίρεση τους.

Το γεγονός αυτό οφείλεται σε αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο επιβαρύνεται είτε από νέα μόλυνση είτε από παραλείψεις στη θεραπεία και τη μετέπειτα παρακολούθηση.

Το ανοσοποιητικό σύστημα κινητοποιεί όλους τους αμυντικούς μηχανισμούς, ώστε να εμποδίσει τον πολλαπλασιασμό του ιού HPV. Όταν είναι ισχυρό, οποιαδήποτε φλεγμονή καταστέλλεται και σπάνια παρατηρούνται υποτροπές.

Με τις πρωτοποριακές Θεραπείες Ιατρικής Ακριβείας, ενδυναμώνεται αποτελεσματικά και άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ασθενούς. Μέσω του Γονιδιακού Ελέγχου, εντοπίζονται οι καταλληλότερες θεραπευτικές ουσίες για κάθε άτομο, δηλαδή οι ουσίες στις οποίες ανταποκρίνεται καλύτερα ο κάθε οργανισμός. Πλέον, παρέχονται Ακριβείς Θεραπείες, οι οποίες διαφοροποιούνται, διότι εξατομικεύονται αυστηρά με βάση το DNA του καθενός.

Εν κατακλείδι, αυτό που κρίνεται απαραίτητο είναι η συνδυαστική εφαρμογή του εξελιγμένου χειρουργικού laser CO2 για την αφαίρεση των θηλωμάτων με ταυτόχρονες προηγμένες θεραπείες ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού συστήματος, οι οποίες ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες υποτροπών.

Το Σύγχρονο Δερματολογικό Laser CO2 εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και παρέχει άριστα αποτελέσματα, με ταυτόχρονη εκμηδένιση του ενδεχομένου ανάπτυξης ουλών και λοιπών τοπικών και γενικών παρενεργειών.

Ο κύριος στόχος έγκειται στην ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών και στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί, στον Ιάτωρ, η θεραπευτική προσέγγιση οποιουδήποτε ζητήματος αποτελεί καθαρά κλινική πράξη, βασιζόμενοι σε ιατρικώς ορθές στρατηγικές.

Αφαίρεση Θηλωμάτων

  • Με Laser CO2
  • Σε μία συνεδρία
  • Αναίμακτα & Ανώδυνα, χωρίς σημάδια και ουλές
  • Με ταυτόχρονη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
θήλωμα στο λαιμό

Τι είναι τα Θηλώματα

Τα θηλώματα είναι καλοήθη επιθηλιακά ογκίδια του δέρματος που μοιάζουν, αλλά δεν είναι μικρές κρεατοελιές. Πρόκειται για μικρά, στρογγυλά, άμισχα ή έμμισχα επάρματα της επιδερμίδας, μεγέθους 1-5cm. Έχουν λεία ή μυρμηγκιώδη επιφάνεια και το χρώμα τους ποικίλλει. Συνήθως, είναι παρόμοιο με αυτό του δέρματος, παρά ταύτα τα δερματικά θηλώματα μπορεί να είναι ροδαλά, καστανά ή ακόμη και σκουρόχρωμα.

Τα Θηλώματα οφείλονται στους ιούς HPV. Οι βασικοί υπεύθυνοι ιοί HPV που οδηγούν στην εμφάνιση των ανθρώπινων θηλωμάτων είναι οι HPV 6 και HPV 11. Πρόκειται για χαμηλού κινδύνου ιούς, μολονότι έχουν αναφερθεί και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις δυσπλασιών και καρκίνου πάνω σε θήλωμα. Ωστόσο, τα Θηλώματα μεταδίδονται αρκετά εύκολα. Γι’ αυτό χρήζουν άμεσης αφαίρεσης.

Θηλώματα & Σημεία εμφάνισης

Τα θηλώματα ανευρίσκονται σε θερμές και υγρές περιοχές του δέρματος, οι οποίες ευνοούν τη δημιουργία πτυχών. Έτσι, εντοπίζονται συνηθέστερα στο λαιμό, στις μασχάλες, στα βλέφαρα, στους μηρούς, στην πλάτη και κάτω από το στήθος, όπου καθίσταται ευκολότερη η ανάπτυξη των ιών HPV, εξαιτίας της αυξημένης τριβής του δέρματος.

Συχνότητα εμφάνισης θηλωμάτων

Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, τα περισσότερα άτομα παρουσιάζουν θηλώματα μετά την ηλικία των 30 ετών με το 60% των ανθρώπων περίπου να τα εμφανίζουν μέχρι την ηλικία των 70 ετών. Από τη στιγμή που προκληθεί μόλυνση στον οργανισμό ενός ανθρώπου από τον ιό HPV, δεν αποκλείεται να παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι και τριών μηνών, έως ότου εμφανιστούν τα θηλώματα, ενώ η μετάδοση από δερματική επαφή καθορίζεται από το πόσο ανθεκτικό είναι το ανοσοποιητικό σύστημα του κάθε ατόμου.

Κλινικά χαρακτηριστικά

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα θηλώματα δεν εκδηλώνονται με εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο, αν αυξηθούν σε μέγεθος και πολλαπλασιαστούν, είναι πιθανόν να επιφέρουν κνησμό, φαγούρα, αίσθηση καύσου και πόνο στην αφή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου προκαλείται έντονη εφίδρωση.

Συμπτώματα, επίσης, εμφανίζονται σε περίπτωση συστροφής του μίσχου ή τριβής των θηλωμάτων από ρούχα ή κατόπιν έντονου ξυσίματος. Αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε φλεγμονή των θηλωμάτων, η οποία παρουσιάζεται ως ερυθρότητα, καύσος, κνησμός, τοπική ευαισθησία, πόνος και οίδημα. Μάλιστα, αν προκληθεί τραυματισμός των θηλωμάτων λόγω τριβής, μπορεί να επέλθει μέχρι και αιμορραγία.

Αιτίες εμφάνισης Θηλωμάτων

Κάποια άτομα εμφανίζουν μεγαλύτερη προδιάθεση στον ιό. Από θηλώματα μπορεί να προσβληθούν όλοι, ωστόσο η ανάπτυξη τους ευνοείται από ορισμένους επιβαρυντικούς παράγοντες.

Σωματικό βάρος και Θηλώματα

Στα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα ελλοχεύει μεγαλύτερος ο κίνδυνος να εμφανίσουν θηλώματα, λόγω εντονότερης εφίδρωσης. Επίσης, τα παχύσαρκα άτομα έχουν περισσότερες πτυχές στο δέρμα, οι οποίες ευνοούν την ανάπτυξη των ιών ανθρωπίνων θηλωμάτων.

Θηλώματα και εγκυμοσύνη

Τα θηλώματα συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος και πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πιθανόν αυτό να προκύπτει από την αύξηση του σωματικού βάρους και από τις ορμονικές μεταβολές που σημειώνονται στην περίοδο της κύησης.

Ενδοκρινοπάθειες

Έχει παρατηρηθεί ευρέως η παρουσία θηλωμάτων σε ανθρώπους που υποφέρουν από διαβήτη. Οι διαβητικοί ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φλεγμονής, καθώς εμφανίζουν διαταραχές στο ανοσοποιητικό τους σύστημα. Έτσι, καθίστανται περισσότερο ευάλωτοι σε λοιμώξεις, μικρόβια και ιούς.

Παράλληλα, ο υποθυρεοειδισμός και οι διαταραχές των επινεφριδίων μπορεί να επιφέρουν αύξηση των θηλωμάτων, ενώ το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και τα αδενώματα της υπόφυσης έχουν συνδεθεί με θηλώματα.

Τραυματισμοί του δέρματος και Θηλώματα

Η τριβή με σφουγγάρι και με πετσέτες πολλαπλασιάζει τα θηλώματα, γιατί ο τραυματισμός ευνοεί την ανάπτυξη των θηλωμάτων. Το ξύρισμα της περιοχής επιτείνει το πρόβλημα των θηλωμάτων, καθώς το ξυράφι κόβει κάποια από αυτά και τα μεταφέρει σε άλλα σημεία του σώματος, με επακόλουθο τον ενοφθαλμισμό του ιού. Επίσης, οι αλυσίδες στο λαιμό και η τριβή από ρούχα οδηγούν σε αύξηση των θηλωμάτων στην τραχηλική χώρα.

Αν μάλιστα ένα θήλωμα τραυματιστεί ή κοπεί ή αφαιρεθεί με υπαιτιότητα του ασθενούς, χωρίς την εποπτεία δερματολόγου, τότε προκαλείται αιμορραγία. Στην προκειμένη περίπτωση, η εφαρμογή κάποιου αιμοστατικού και η κάλυψη του τραύματος, προκειμένου να μη μολυνθεί, μπορούν να βοηθήσουν. Όμως και πάλι, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε άμεσα κάποιον Δερματολόγο.