Ανάπλαση του δέρματος Microneedling με Electroporation

Το Microneedling αποτελεί την εξέλιξη των παλιών roller. Είναι ένα μηχάνημα που έχει το σχήμα ενός στυλό, το οποίο λειτουργεί σαν γόμα, καθώς δε γράφει, αλλά «σβήνει».

Εικονίδιο λαμπερό πρόσωπο

Εξομάλυνση των σημαδιών του χρόνου

Εικονίδιο προσώπου με σημάδια

Λείανση των ουλών ακμής

Εικονίδιο ρολόι

Άμεσα Ορατά Αποτελέσματα

Συγκεκριμένα, «σβήνει» ρυτίδες, σημάδια και ουλές ακμής, ραγάδες, πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες, καθώς και το λεγόμενο «πόδι της χήνας», με τρόπο ανώδυνο, γρήγορο και αποτελεσματικό.

Με την πάροδο των ετών, το δέρμα μας σταδιακά γίνεται χαλαρό, θαμπό και χάνει την ελαστικότητα του, ενώ οι ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο. Σε αυτό το σημείο έγκειται ο ρόλος του Microneedling. Πρόκειται για μία θεραπεία που βοηθάει αποτελεσματικά στην ανάπλαση του δέρματος, καθώς βασίζεται στο φυσικό μηχανισμό δημιουργίας κολλαγόνου και ελαστίνης.

 • Φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Ανάπλαση, ενυδάτωση και ανόρθωση του δέρματος
 • Εξάλειψη των ουλών Aκμής, των κηλίδων, των πανάδων και των ραγάδων
 • Μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων
 • Καταπολέμηση της επιδερμικής χαλάρωσης και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία

Το στυλό του Microneedling διαθέτει στην άκρη του δεκαέξι ατσάλινες πολύ λεπτές, μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες φθάνουν ως το χόριο και προκαλούν πολλαπλούς τραυματισμούς στην επιδερμίδα. Μέσω, δηλαδή, της Διαδερμίας που προκαλείται, επέρχεται ο τραυματισμός του δέρματος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διεγείρεται ο μεταβολισμός του δέρματος και ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με σκοπό τη φυσιολογική επούλωση του.

Μέσω της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, επιτυγχάνεται η ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος. Το πρόσωπο ανορθώνεται και αποκτά λάμψη. Θα μπορούσαμε, μάλιστα, να χαρακτηρίσουμε το Microneedling ως μία μορφή αναίμακτης μεσοθεραπείας, με τη βοήθεια της οποίας εγχέονται στο κατώτερο χόριο βιοδραστικές ουσίες, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ, οι οποίες έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και συγκρατούν νερό κάτω από το δέρμα, διατηρώντας το ενυδατωμένο, φρέσκο και νεανικό.

Σημεία εφαρμογής και αποτελέσματα

Το Microneedling μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και στο σώμα και επιτυγχάνει τα εξής:

 • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Είναι μία μη επεμβατική μέθοδος αντιγήρανσης που εξομαλύνει τα σημάδια του χρόνου, μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης τους.
 • Λειαίνει τις ουλές της ακμής και μπορεί να αντιμετωπίσει με ακρίβεια χιλιοστού τις ουλές που προκλήθηκαν από χειρουργικές επεμβάσεις, ατυχήματα ή εγκαύματα.
 • Βοηθάει στην αντιμετώπιση των κηλίδων, των πανάδων, του μελάσματος και εν γένει των δυσχρωμιών.
Θεραπεία προσώπου με στυλεό
 • Προάγει τις λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος.
 • Επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση. Το δέρμα γίνεται πιο λείο, λαμπερό και σφριγηλό, βελτιώνεται η υφή του και αποκτά φρεσκάδα και υγιή όψη.
 • Βοηθάει στη γενικότερη αισθητική βελτίωση του προσώπου και του σώματος, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του «ποδιού της χήνας». Συντελεί στη σμίκρυνση των πόρων, συσφίγγει το πρόσωπο (περίγραμμα) και αναπλάθει το χαλαρωμένο δέρμα.
 • Βοηθάει στην ανόρθωση του λαιμού και προάγει τη σύσφιξη της περιοχής του ντεκολτέ.
 • Καταπολεμά την επιδερμική χαλάρωση και βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
 • Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη των ραγάδων.

Πλεονεκτήματα του Microneedling με Electroporation

Εφαρμογή αισθητικής δερματολογικής θεραπείας στο πρόσωπο με dermapen

Η θεραπεία Microneedling είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη και διενεργείται στο χώρο του ιατρείου, με απόλυτη ασφάλεια. Είναι εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, καθώς δεν προκαλεί αλλεργίες, γρατσουνιές, μελανιές ή ξεφλούδισμα. Γι΄ αυτό το λόγο, ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος. Δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα που παρέχει είναι άμεσα, ενώ πρόκειται για μία οικονομικά προσφιλή μέθοδο, δίχως επεμβατικό χαρακτήρα.

Το μεγαλύτερο της πλεονέκτημα, μάλιστα, απορρέει από το γεγονός ότι η διάρκεια των αποτελεσμάτων της μπορεί να φτάσει έως και τα δέκα χρόνια.

Ο χειμώνας αποτελεί την ιδανική εποχή για τη εφαρμογή, διότι το δέρμα δεν πρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία, μετά τη θεραπεία. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο αριθμός των συνεδριών που χρειάζεται να γίνουν εξατομικεύεται με βάση το πρόβλημα και τις ανάγκες του ασθενούς. Σε γενικές γραμμές, προτείνεται να πραγματοποιηθούν περίπου 3-6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 20-30 ημερών, με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μετά το πέρας του κύκλου των θεραπειών, ακολουθεί η περίοδος συντήρησης του αποτελέσματος, δύο έως τρεις φορές το χρόνο.

Συνδυασμός μεθόδων

Είθισται, σε ορισμένες περιπτώσεις να εγκριθεί ο συνδυασμός του Microneedling με διάφορες μεθόδους, με στόχο την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων. Λόγου χάρη, προτείνεται συχνά ο συγκερασμός με το Fractional Laser, καθώς η αλληλεπίδραση των δύο αυτών μεθόδων στο σωστό χρόνο και στη σωστή αναλογία προσφέρει άριστα αποτελέσματα. Επιπλέον, η μέθοδος Microneedling μπορεί να δράσει  άψογα και σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, όπως είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, η μεσοθεραπεία σώματος  (π.χ. κυτταρίτιδα), το χημικό Peeling, το Btx και το Υαλουρονικό οξύ.

Ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυαστούν οι συγκεκριμένες θεραπευτικές μέθοδοι καθορίζεται από τον εκάστοτε ιατρό, κατόπιν της διαμόρφωσης ενός εξατομικευμένου Ιατρικού πρωτοκόλλου, που εκπονείται με κριτήριο την έκταση του προβλήματος και τις ανάγκες του κάθε ατόμου.Ο συγκερασμός των μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης του εκάστοτε προβλήματος, γιατί έτσι είτε το σώμα είτε το πρόσωπο εξετάζονται από όλες τις πτυχές. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αναίμακτα και με απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Γυναίκα μετά από δερματολογική θεραπεία