BTX

Btx – Βοτουλινική τοξίνη

Η Βοτουλινική Τοξίνη, ευρύτατα γνωστή ως Btx, είναι ένα φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα πλαίσια της Αισθητικής Ιατρικής. Η εφαρμογή Btx αποτελεί την πλέον δημοφιλή, ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, που θεωρείται ιδανική για όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από τις ρυτίδες και τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος με άριστα αποτελέσματα.

Θεραπεία προσώπου

Άμεση απαλλαγή από τα σημάδια του χρόνου

Εικονίδιο λαμπερό πρόσωπο

Διατήρηση της φυσικής εκφραστικότητας του προσώπου

Εικονίδιο ρολόι

Άμεσα Ορατά Αποτελέσματα

Το Btx αποτελεί μία ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως στα πλαίσια της Αισθητικής Ιατρικής. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, η οποία εξαλείφει παροδικά τα σημάδια του χρόνου.

Έγχυση Btx για:

 • “Σβήσιμο των ρυτίδων”
 • Διόρθωση ρυτίδων έκφρασης 
 • Άμεσα ορατά αποτελέσματα
 • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
 • Καταπολέμηση της Υπεριδρωσίας
 • Πρόληψη δημιουργίας ρυτίδων στο πρόσωπο

Διαδικασία δημιουργίας των ρυτίδων

θεραπεια αντιγήρανσης

Για να κατανοήσουμε πώς δρα το Btx, αρκεί να καταλάβουμε το πώς αρχίζει να εκδηλώνεται η γήρανση. Η γήρανση εμφανίζεται σταδιακά με απώλεια όγκου, έκπτωση της ποιότητας και λειτουργίας των ιστών και υπερδραστηριότητα των μυών.

Λόγω της βαθμιαίας απώλειας λίπους και οστού, αλλά και της επακόλουθης απώλειας στήριξης των ιστών σε περιοχές, όπως το μέτωπο, η περιοφθαλμική και περιστοματική περιοχή, το μεσόφρυο, το πηγούνι και ο λαιμός, οι σύστοιχοι μύες ενεργοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό και συσπώνται, σε μία προσπάθεια να εφαρμόσουν πάνω στη μυούμενη επιφάνεια του προσώπου. Το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα του και με την πάροδο των ετών οι ρυτίδες γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης έγκειται στην αναστολή της έκκρισης ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που είναι υπεύθυνος για την ενεργοποίηση των μυών, αλλά και για την έκκριση αδένων, όπως οι ιδρωτοποιοί.

Μέσω της έγχυσης Btx, παρεμποδίζεται η σύσπαση και κίνηση των μυών, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τοπικά οι ρυτίδες στο πρόσωπο και τον λαιμό. Όταν μάλιστα υπάρχει τάση να σχηματιστούν ρυτίδες, ακόμα και σε νεαρές ηλικίες, καλό είναι να εφαρμόζεται Btx, για προληπτικούς λόγους.

Περιστατικό στο πρόσωπο

Σημεία εφαρμογής

Το Btx μπορεί να εφαρμοστεί στα εξής σημεία:

 • άνω μέρος του προσώπου
 • περιοφθαλμική περιοχή (πόδι χήνας)
 • περιστοματική περιοχή (ρυτίδες καπνιστού)
 • μέτωπο και μεσόφρυο
 • λαιμός (νεφερτίτης)
 • ρυτίδες στο πηγούνι
 • περίγραμμα προσώπου

Baby Btx

Στο Baby Btx, εγχέεται μικρότερη ποσότητα φαρμάκου σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της έγχυσης του Btx. Όλο και περισσότεροι στρέφονται στη μέθοδο του Baby Btx.

Η εφαρμογή του ενδείκνυται κατά προσέγγιση σε άτομα ηλικίας άνω των 25 ετών των οποίων δεν έχουν ακόμη σχηματισθεί οι στατικές ρυτίδες, όμως επιθυμούν να προβούν στην εφαρμογή του Baby Btx για προληπτικούς λόγους, αλλά και γιατί έχουν έντονες εκφράσεις.

Επομένως, το baby Btx μπορεί να εφαρμοστεί σε νεαρά άτομα, για να προληφθεί ο σχηματισμός ρυτίδων και να διατηρήσουν τη νεανικότητα τους. Το Baby Btx εφαρμόζεται στα ίδια σημεία του προσώπου όπου πραγματοποιείται η εφαρμογή του Btx (upper face) και επιτυγχάνει:

 • μείωση του βάθους των ρυτίδων
 • ανανέωση του προσώπου
 • εξάλειψη των λεπτών γραμμών

Η χρήση της Βοτουλινικής τοξίνης στην αντιμετώπιση Νοσημάτων

Η χρήση της Βοτουλινικής Τοξίνης έχει καθιερωθεί από το 1822 και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων. Συγκεκριμένα, η Βοτουλινική Τοξίνη μπορεί να εφαρμοστεί για:

 • τη θεραπεία Οφθαλμολογικών και Νευρολογικών παθήσεων
 • την αντιμετώπιση των ζητημάτων υπεριδρωσίας
 • την καταπολέμηση της ημικρανίας και των πονοκεφάλων
 • την αντιμετώπιση των παθήσεων του στραβισμού και του βλεφαρόσπασμου

Ποια είναι τα αποτελέσματα μιας εφαρμογής Btx και πόσο διαρκούν

Το Btx δρα έπειτα από 48 ώρες κατόπιν της χορήγησης του και σε δύο εβδομάδες έχει επέλθει η συμμετρία των μυών. Γι’ αυτό το λόγο, συστήνεται επανέλεγχος έπειτα από δύο εβδομάδες. Το συνολικό αποτέλεσμα της εφαρμογής γίνεται απολύτως ορατό μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Η διάρκεια του αποτελέσματος καθορίζεται από παράγοντες που αφορούν την ποσότητα που εγχέεται, την ανατομική περιοχή, το μέγεθος και την κινητικότητα των μυών, το φύλο και από το είδος του σκευάσματος.

Κόστος του Btx

To Btx αποτελεί μία από τις μη επεμβατικές αντιγηραντικές θεραπείες που διακρίνεται για το προσιτό κόστος της και γι’ αυτό το λόγο επιλέγεται από χιλιάδες άνδρες και γυναίκες. Το κόστος μίας τέτοιας εφαρμογής μεταβάλλεται κυρίως από το εμπορικό σκεύασμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί.

Υπάρχουν διαθέσιμα πολλών ειδών σκευάσματα, τα οποία διαφοροποιούνται μεταξύ τους ως προς τη σύσταση, τη δομή, την ποιότητα και τα αποτελέσματα. Για να ενημερωθείτε εκτενέστερα για την τιμή που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό.

θεραπεια αντιγήρανσης

Συνδυασμός με άλλες μεθόδους

Τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν αν το Btx συνδυαστεί με άλλες μεθόδους θεραπείας, όπως η Μεσοθεραπεία και το Υαλουρονικό Οξύ. Ο συνδυασμός μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εξάλειψης των σημαδιών του χρόνου και ανάπλασης της επιδερμίδας, γιατί έτσι το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική μέθοδος προσφέρει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα κι ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων οδηγεί στην ακόμη πιο επιτυχή έκβαση των πραγμάτων.