Ευρυαγγείες προσώπου

Τι είναι οι Ευρυαγγείες προσώπου

Οι ευρυαγγείες ή τηλαγγειεκτασίες, όπως αποδίδονται επιστημονικά, είναι πολύ μικρά αιμοφόρα τριχοειδή αγγεία, τα οποία συνοδεύουν φλεβίδια ή αρτηριόλια και γίνονται ορατά με γυμνό μάτι. Εμφανίζονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος ή των βλεννογόνων. Το χρώμα τους είναι μπλε ή κόκκινο κι έχουν διάμετρο 0,5 – 1 χιλιοστό. Διαχωρίζονται σε γραμμοειδείς, αραχνοειδείς, στικτές και βλατιδώδεις ευρυαγγείες.

Άμεση και οριστική αντιμετώπιση των Ευρυαγγειών προσώπου

  • Εξάλειψη με Laser Nd Yag
  • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
  • Εξατομικευμένα Ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα 
  • Άμεσα ορατά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία
  • Με την ασφάλεια του Ιατρείου
Γυναίκα με ευρυαγγεία στο μάγουλο

Οι ευρυαγγείες προσώπου αναπτύσσονται συνηθέστερα στις γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες και η συχνότητα τους αυξάνεται με την πάροδο της ηλικίας. Εκτιμάται ότι το 30% έως 60% των ενηλίκων έχουν ευρυαγγείες. Σπανίως, οι ευρυαγγείες παρουσιάζουν συμπτώματα και συνήθως δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, προσδίδουν μία αντιαισθητική όψη, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία των ατόμων και κάποιες φορές να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής τους.

Η πιο προφανής ένδειξη των ευρυαγγειών είναι η ιστώδης- διακλαδωτή παρουσία τους στο δέρμα. Αυτές οι φλέβες μπορεί να είναι κόκκινες, μπλε, ή μωβ. Το πρόσωπο πρήζεται και αναπτύσσεται ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα. Εκδηλώνεται φαγούρα γύρω από τις φλέβες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να εμφανιστούν έλκη στο δέρμα.

Αν αντιληφθείτε ότι οι φλέβες σας είναι ζεστές στην αφή και πονούν πολύ εύκολα ή ότι οι ευρυαγγείες αιμορραγούν, τότε συνιστάται να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Επίσης, προτείνεται ο έλεγχος από κάποιον ειδικό σε περίπτωση που αναπτυχθούν πληγές, εξανθήματα ή έλκη στο δέρμα σας.

Ευρυαγγείες προσώπου

Παράγοντες εμφάνισης Ευρυαγγειών

Οι ευρυαγγείες είναι το αποτέλεσμα ασθενειών ή κατεστραμμένων βαλβίδων στις φλέβες. Όταν οι βαλβίδες δεν ανοίγουν, για να επιτρέψουν στο αίμα να φύγει από τις φλέβες, προκαλείται η παλινδρόμηση του αίματος και η διόγκωση των φλεβών.

Τα αίτια ανάπτυξης Ευρυαγγειών στο δέρμα του ανθρώπου ποικίλλουν. Οι τηλαγγειεκτασίες μπορεί να οφείλονται σε ορμονικές ανισορροπίες ή να είναι αποτέλεσμα κληρονομικής προδιάθεσης. Όταν η γυναίκα διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης ευρυαγγειών.

Ευρυαγγείες ενδέχεται να παρουσιαστούν σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση και σε όσους κάνουν χρήση κορτικοστεροειδών. Η γήρανση, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, κάποιος τραυματισμός του δέρματος ή η ροδόχρους ακμή αποτελούν επιπλέον αιτιολογικούς παράγοντες ανάπτυξης ευρυαγγειών.

Θεραπεία Ευρυαγγειών

Οι Ευρυαγγείες προσώπου μπορούν να εξαλειφθούν αποτελεσματικά μέσω της θεραπευτικής μεθόδου του ND-Yag Laser.

Πλεονεκτήματα ND-Yag laser

  • Αντιμετωπίζει ευρυαγγείες οι οποίες δε μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με τη μέθοδο της μικροσκληροθεραπείας.
  • Ενδείκνυται περισσότερο για τις ευρυαγγείες του προσώπου.
  • Είναι εγκεκριμένο από τον  Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων Αμερικής (FDA) και εκπέμπει δέσμη φωτός στα 1064 nm με τη μεγαλύτερη ισχύ σε Watt στη διεθνή αγορά σήμερα. Ο συγκεκριμένος τύπος Laser εξασφαλίζει το μεγαλύτερο βάθος διείσδυσης από οποιοδήποτε άλλο Laser ή πηγή ενισχυμένου φωτός (IPL) και εγγυάται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Ευρυαγγείες στο πρόσωπο