Κηλίδες

Απαλλαγείτε άμεσα από τις κηλίδες

Διατηρήστε το αποτέλεσμα με στοχευμένες στρατηγικές πρόληψης

Στον Ιάτωρ, αφαιρούμε τις κηλίδες και επαναφέρουμε τη φυσική ομοιογένεια του δέρματος, εφαρμόζοντας τις πιο καινοτόμες θεραπείες. Επιπλέον, έχουμε τη δυνατότητα να επιτύχουμε μόνιμη εξάλειψη των κηλίδων. Για την αποφυγή της πιθανότητας εμφάνισης νέων κηλίδων, ο Ιάτωρ εφαρμόζει και τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα πρόληψης.

Αντιμετώπιση κηλίδων

  • Με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους
  • Ανώδυνα και αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
  • Άμεσο αποτέλεσμα με μία μόλις συνεδρία

Οι κηλίδες είναι μελαγχρωματικές βλάβες, που εμφανίζονται κυρίως σε πρόσωπο, χέρια, ντεκολτέ, αλλά και σε λοιπά σημεία του σώματος. Δημιουργούνται είτε ως απόρροια της έκθεσης στον ήλιο, είτε λόγω αύξησης της ηλικίας, είτε εξαιτίας γενετικών παραγόντων.

Κηλίδες στα χέρια
Εικονίδιο λαμπερό πρόσωπο

Άμεσα Ορατή Εξάλειψη Κηλίδων

Μάλαξη προσώπου icon

Χωρίς παρενέργειες, σημάδια και ουλές

Check icon

Χωρίς Αποθεραπεία

Θεραπεία Κηλίδων

Ανάλογα με τον τύπο των κηλίδων, το δέρμα του καθενός, την ηλικία, την περιοχή εμφάνισης των κηλίδων και τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, διατίθενται πολλαπλές και εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές, με στόχο το επιθυμητό αποτέλεσμα, την οριστική εξάλειψη των κηλίδων.

Laser

Εφαρμόζονται Lasers ορατού, ενδιάμεσου ή υπέρυθρου μήκους κύματος, μικρής διάρκειας παλμού (παλμικό laser), τα οποία συμβάλλουν στην αφαίρεση των κηλίδων γρήγορα και ανώδυνα. Είναι ασφαλή και παρέχουν άριστα αποτελέσματα.

Κρυοθεραπεία

Βασίζεται στη χρήση ειδικού συστήματος ψεκασμού στο οποίο εμπεριέχεται υγρό άζωτο. Το υγρό αυτό άζωτο χρησιμοποιείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η εξάλειψη των κηλίδων διά μέσου της απόψυξης τους.

Τοπικές Κρέμες

Μπορούν να εφαρμοστούν τοπικές κρέμες, οι οποίες επαναφέρουν τη λάμψη του δέρματος. Η υδροκινόνη σε συνδυασμό με την τρενινοΐνη ή και με κάποια κορτικοστεροειδή ενισχύει τη λεύκανση του δέρματος. Οι φυτικές κρέμες λεύκανσης μπορούν να εξαφανίσουν αποτελεσματικά τις δυσχρωμίες, καθώς μέσα σε αυτές περιέχεται ένα ισχυρό θρεπτικό μείγμα βιταμινών και ενυδατικών συστατικών.

Πώς μπορεί να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανεμφάνισης των κηλίδων;


Σε αρχικό στάδιο, χαρτογραφείται ο κάθε τύπος δέρματος

Η συγκεκριμένη διαδικασία βοηθάει τον εξειδικευμένο δερματολόγο να αξιολογήσει τη σύσταση και το επίπεδο ενυδάτωσης της επιδερμίδας, καθώς η αφυδάτωση αυτής εντείνει το ενδεχόμενο παρουσίας κηλίδων.
Βάσει ενός πλήρους ατομικού και ιατρικού ιστορικού, εντοπίζεται η ύπαρξη οποιασδήποτε φλεγμονής, καθώς και το αν έχει προηγηθεί κάποιο έγκαυμα ή τραυματισμός του δέρματος. Επιπλέον, εξετάζεται αν υπάρχει ιστορικό ακμής, διότι, αν η ακμή δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες.

Εκτιμάται αν το άτομο ακολουθεί κάποια συστηματική φαρμακευτική ή/και τοπική αγωγή

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων καθιστά το δέρμα πιο επιρρεπές στη μελάγχρωση, έπειτα από την έκθεση στον ήλιο. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκληθούν φωτοαλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και καλλυντικά.

 

Εφαρμόζονται Θεραπείες Κοσμητικής Ιατρικής

Αναγεννιέται και βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος με Θεραπείες Κοσμητικής Ιατρικής, όπως οι Μεσοθεραπείες και τα Peelings. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που εμπεριέχονται στις θεραπείες αυτές ελαττώνουν την παραγωγή κηλίδων και μελάσματος, καταστέλλοντας τη δημιουργία μελανοκυττάρων.

Τα προηγμένα συστατικά του μείγματος της Μεσοθεραπείας ελέγχουν τον σχηματισμό μελανίνης και ενυδατώνουν το δέρμα μας, συνδράμοντας αποτελεσματικά στη φωτοπροστασία και στην πρόληψη περιστατικών υπερμελάχρωσης.
Η Μεσοθεραπεία συνιστάται ως προληπτική θεραπεία καταστολής των μελανοκυττάρων για άτομα που βρίσκονται σε αρχικά στάδια φωτογήρανσης ή για όσους εκτίθενται επί μακρόν χρονικό διάστημα στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τα Peelings βελτιώνουν την όψη της υφής του δέρματος, όταν προκύπτουν προβλήματα, όπως οι καφέ κηλίδες, καθώς εξισορροπούν τη χρωματική ανομοιογένεια του προσώπου, δρώντας προληπτικά έναντι της παρουσίας προβλημάτων μελάγχρωσης.

 

Συστήνεται η καταλληλότερη ανά περίπτωση τοπική αγωγή

Προτείνεται η αποτελεσματικότερη τοπική αγωγή, καθώς και το αντηλιακό που παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του κάθε ατόμου.

 

Εκπονούνται πρωτοποριακά θεραπευτικά πρωτόκολλα Ιατρικής Ακριβείας

Διαμορφώνονται Εξατομικευμένες Θεραπείες Ιατρικής Ακριβείας, οι οποίες βασίζονται στις θεμελιώδεις αρχές της Λειτουργικής Ιατρικής. Η Λειτουργική Ιατρική αντιμετωπίζει τον κάθε άνθρωπο ως διαφορετικό και υπηρετεί τη νομοτελειακή ικανότητα του σώματος να θεραπεύει ή να αποτρέπει την εκδήλωση διάφορων παθήσεων.

Με Εξειδικευμένο Γονιδιακό Test (Skin panel), ανιχνεύεται η προδιάθεση να εμφανίσει κάποιος κηλίδες ή λοιπά δερματικά προβλήματα. Παράλληλα με τον Γονιδιακό Έλεγχο του κάθε δέρματος, ελέγχονται με Εξειδικευμένες Εξετάσεις οι μηχανισμοί που οδήγησαν στην ανάπτυξη κηλίδων (π.χ. Γλυκοζυλίωση). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παρεμβαίνουμε στοχευμένα, επιτυγχάνοντας και κυτταρικά τον έλεγχο δημιουργίας τους.

Με βάση τα διαγνωστικά ευρήματα, στοιχειοθετούνται εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία συνηγορούν στην πρόληψη της παρουσίας κηλίδων. Στον Ιάτωρ, βασιζόμενοι στις πιο εξελιγμένες ιατρικές πρακτικές παγκοσμίως, παρέχουμε αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων, απευθυνόμενοι και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία τους εξ ολοκλήρου για προληπτικούς λόγους.

Συνιστάται επιπλέον να αποφεύγεται η παρατεταμένη έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου κι είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας.