Νήματα Σώματος PDO

Τα Νήματα PDO παράγονται από ένα συνθετικό υλικό που είναι γνωστό ως πολυδιοξανόνη και απορροφώνται πολύ εύκολα. Η πολυδιοξανόνη χρησιμοποιείται ευρέως στη Χειρουργική για την κατασκευή ραμμάτων, τα οποία αποκαλούνται PDS. Όταν τοποθετούνται τα ράμματα στους βαθύτερους ιστούς, τότε απορροφώνται από τον οργανισμό κι η απορρόφηση αυτή μπορεί να έχει διάρκεια από 8 έως 12 μήνες.

  • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
  • Άμεσα ορατά αποτελέσματα
  • Οικονομική μέθοδος ανόρθωσης του δέρματος

 

Σε ποια σημεία του σώματος εφαρμόζονται τα Νήματα PDO;

Τα Νήματα PDO μπορούν να εφαρμοστούν, προκειμένου να καταπολεμήσουν τη χαλάρωση στην κοιλιά, η οποία προκαλείται έπειτα από εγκυμοσύνη ή λόγω της απώλειας βάρους, καθώς και ως συνέπεια της φθοράς με την πάροδο των ετών.

Ταυτόχρονα, Νήματα PDO μπορούν να εφαρμοστούν στα μπράτσα και στους προσαγωγούς, όπου επιλέγονται μονόκλωνα, πολύκλωνα και στριφτά νήματα PDO.

νηματα σωματος pdo

Οι γλουτοί, επίσης, μπορούν να ανορθωθούν με τη βοήθεια των Νημάτων PDO. Παράλληλα, Νήματα PDO μπορούν να χρησιμοποιηθούν με στόχο την καταπολέμηση της χαλάρωσης στην περιοχή του γονάτου. Πρόκειται, μάλιστα, για μια οικονομικά προσιτή μέθοδο ενεργοποίησης του σχηματισμού κολλαγόνου που διακρίνεται για το χαμηλό κόστος της.

 

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής των Νημάτων PDO;

Τα Νήματα PDO είναι ειδικές ίνες που σχηματίζουν ένα πλέγμα ινών κολλαγόνου, το οποίο ανορθώνει το χαλαρό δέρμα κι έχει ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση του χαμένου όγκου.

Η εφαρμογή των Νημάτων PDO βασίζεται στη χρήση ειδικών βελονών. Η βελόνα κατασκευάζεται από ειδικό ατσάλι, προκειμένου να είναι εύκαμπτη και διαθέτει ειδικό επίστρωμα σιλικόνης. Ακολουθεί η ένωση του αποστειρωμένου νήματος με τη βελόνα, η οποία στη συνέχεια αφαιρείται, αφήνοντας το νήμα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Πυροδοτούνται μηχανισμοί επούλωσης, λόγω της ένθεσης των Νημάτων, και ενισχύεται η παραγωγή νέου κολλαγόνου. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες η παρουσία του Νήματος μέσα στο δέρμα παρέχει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό, με σκοπό να παραχθεί νέος συνδετικός ιστός από ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος που συγκεντρώνονται γύρω από τα νήματα.

Δεν προκαλείται πόνος ή ενόχληση. Η επιστροφή στις καθημερινές στις δραστηριότητες είναι άμεση. Υπάρχει, μάλιστα, η δυνατότητα τοποθέτησης επιπλέον Νημάτων PDO όπου κριθεί ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

νηματα σωματος

Ποια είναι τα αποτελέσματα των Νημάτων PDO;

Το βέλτιστο αποτέλεσμα μπορεί να έχει διάρκεια από 8 έως 12 μήνες. Πρόκειται για αναίμακτη και ανώδυνη θεραπευτική μέθοδο, που εγγυάται άριστα αποτελέσματα και δεν προκαλεί παρενέργειες. Η σωστή ένδειξη και ο ορθός σχεδιασμός των Νημάτων από τον εκάστοτε δερματολόγο αποτελούν τη βάση για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος, ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι προσδοκίες του ατόμου.

Συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων

Είθισται, σε κάποιες περιπτώσεις, να εγκριθεί ο συνδυασμός των Νημάτων με Μεσοθεραπεία, κλπ., για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό καθορίζεται έπειτα από τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πρωτοκόλλου με σκοπό την επίτευξη ενός φυσικού και καλαίσθητου αποτελέσματος στο σώμα και στο ντεκολτέ.

Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, γιατί το σώμα εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία της επιδερμίδας κι ο συγκερασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα προς όφελος του ασθενούς.