Νήματα Προσώπου PDO

Νήματα Προσώπου PDO

Τα Νήματα PDO αποτελούν μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο ανόρθωσης της επιδερμίδας με άμεσα αποτελέσματα. Πρόκειται για απορροφήσιμα νήματα που παράγονται από ένα συνθετικό υλικό, το οποίο ονομάζεται πολυδιοξανόνη. Το υλικό αυτό είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη Χειρουργική και χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή ραμμάτων, τα οποία είναι γνωστά ως PDS.

Εικονίδιο μάτι

Ανόρθωση φρυδιών και βλεφάρων

Εικονίδιο προσώπου

Γέμισμα ζυγωματικών

Smiling woman icon

Λείανση “ρυτίδων γέλιου” ή ρινοπαρειακών αυλάκων

Τα Νήματα PDO παρέχουν σταθερά αποτελέσματα στην ανάπλαση και ανόρθωση του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και του σώματος κι είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος σε σχέση με το χειρουργείο.

  • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
  • Άμεσα ορατά αποτελέσματα
  • Οικονομική μέθοδος ανόρθωσης και ανάπλασης της επιδερμίδας

Σημεία τοποθέτησης Νημάτων PDO

Τα νήματα είναι κατάλληλα για την περιοχή του προσώπου και τοποθετούνται για:

  • την ανόρθωση των φρυδιών και βλεφάρων
  • το γέμισμα των ζυγωματικών
  • τη διόρθωση του σχήματος της μύτης
  • τη σύσφιξη γύρω από την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ
  • τη λείανση των “ρυτίδων γέλιου” ή των ρινοπαρειακών αυλάκων
νήματα προσώπου

Πότε ενδείκνυται η εφαρμογή Νημάτων PDO

Τα Νήματα PDO ενδείκνυνται, όταν αρχίζει σταδιακά η γήρανση του δέρματος και οι ρυτίδες του προσώπου είναι ακόμα λεπτές. Συνιστώνται, δηλαδή, σε ηλικίες από 40 έως 50 ετών κι όχι σε μεγαλύτερες.

Τρόπος λειτουργίας των Νημάτων PDO

Είναι ειδικές ίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση κι έχουν ως σκοπό να διεγείρουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Σχηματίζεται ένα πλέγμα ινών κολλαγόνου, γύρω από τα νήματα, το οποίο ανορθώνει το χαλαρό δέρμα και αποκαθιστά το χαμένο όγκο.

Τα Νήματα PDO δημιουργούνται από ένα βιοδιασπωμένο υλικό, το οποίο απορροφάται από τον οργανισμό, χωρίς να αφήνει ίχνη πίσω του. Αυτό που σίγουρα φαίνεται είναι το στρώμα φρέσκου κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος και άλλων δομικών συστατικών του δέρματος που έχει πλέον σχηματιστεί. Έτσι, στηρίζεται πλήρως η επιδερμίδα κι είναι ορατά σφριγηλή. Όταν αυτά τοποθετούνται στους βαθύτερους ιστούς, απορροφώνται σταδιακά από τον οργανισμό, με πλήρη απορρόφηση, η οποία μπορεί να έχει διάρκεια από 8 έως 12 μήνες.

Διαδικασία εφαρμογής των Νημάτων PDO

νήματα pdo προσώπο

Δεν υπάρχει πιθανότητα πόνου ή ενόχλησης. Λίγα λεπτά κιόλας κατόπιν της τοποθέτησης των νημάτων, η επιδερμίδα εμφανίζεται περισσότερο λαμπερή, φρέσκια και σφριγηλή. Το αποτέλεσμα βελτιώνεται σιγά – σιγά μέσα στις επόμενες 4 με 5 εβδομάδες.

Υπάρχει, μάλιστα, η δυνατότητα τοποθέτησης επιπλέον Νημάτων PDO, σε σημεία όπου κριθεί ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Η επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες είναι άμεση. Συνιστάται, για μία εβδομάδα, η αποφυγή της έντονης τριβής του δέρματος και της άρσης μεγάλου βάρους.

Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται για αρκετό χρονικό διάστημα και σταδιακά βελτιώνεται η ποιότητα και η σύσταση του δέρματος, καθώς μειώνονται οι ρυτίδες. Η σωστή ένδειξη και ο σωστός σχεδιασμός των Νημάτων από τον εκάστοτε δερματολόγο αποτελούν τη βάση για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος, ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι προσδοκίες του ατόμου.

Αποτελέσματα των Νημάτων PDO

Αρχικά, ο τραυματισμός από την ένθεση των Νημάτων πυροδοτεί την έναρξη της επουλωτικής διαδικασίας και ενισχύει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες η παρουσία του Νήματος μέσα στο δέρμα παρέχει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό, προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγή νέου συνδετικού ιστού από ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, που συγκεντρώνονται γύρω από τα νήματα.

νήματα προσώπου για αντιγηρανση

Συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων

Είθισται, σε κάποιες περιπτώσεις, να εγκριθεί ο συνδυασμός των Νημάτων με Btx, Μεσοθεραπεία, Υαλουρονικό οξύ, κλπ., για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό καθορίζεται έπειτα από τη διαμόρφωση ενός εξατομικευμένου πρωτοκόλλου με σκοπό την επίτευξη ενός φυσικού και καλαίσθητου αποτελέσματος στο πρόσωπο και στο ντεκολτέ.

Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, γιατί το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία της επιδερμίδας κι ο συνδυασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα προς όφελος του ασθενούς.