Νήματα PDO & Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Με την πάροδο της ηλικίας, η φυσική παραγωγή Υαλουρονικού οξέος ελαττώνεται σημαντικά. Τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν να κάνουν ολοένα και περισσότερο αισθητή την εμφάνιση τους, η επιδερμίδα σταδιακά χάνει τη σφριγηλότητα και τον όγκο της και το δέρμα μας καθίσταται πλέον πιο χαλαρό. Οι συνέπειες του γήρατος αποτυπώνονται όλο και περισσότερο στο πρόσωπο μας, προσδίδοντας του μία κουρασμένη όψη που κάθε άλλο παρά επιθυμητή είναι.

Παρά ταύτα, το γήρας των κυττάρων μας μπορεί να αντιστραφεί μέσα από την εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων ανάπλασης και ανόρθωσης της επιδερμίδας. Η ταυτόχρονη εφαρμογή των Νημάτων PDO και της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας προσώπου μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανόρθωση της επιδερμίδας, στη λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, καθώς και στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας της, παρέχοντας ένα φυσικό και καλαίσθητο αποτέλεσμα σε μία συνεδρία.

Ταυτόχρονη εφαρμογή Νημάτων PDO και Αυτόλογης Μεσοθεραπείας

 • Λείανση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών
 • Ενυδάτωση και λάμψη της επιδερμίδας
 • Αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου
 • Σύσφιξη και ανόρθωση της επιδερμίδας
 • Εφαρμογή σε μία συνεδρία

Εξάλειψη ρυτίδων και λεπτών γραμμών με ταυτόχρονη εφαρμογή Νημάτων PDO και Αυτόλογης Μεσοθεραπείας

Ο συγκερασμός των δύο αυτών μεθόδων αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, διότι το πρόσωπο εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα. Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση επιδρά με διαφορετικό τρόπο στα σημεία της επιδερμίδας κι η εφαρμογή των Νημάτων PDO και της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας σε μία συνεδρία οδηγεί στην επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων προς όφελος του ασθενούς.

nimata-autologi-mesotherapeia

Νήματα PDO

Τα Νήματα PDO παρέχουν άμεσα ορατά αποτελέσματα όσον αφορά στην ανόρθωση και ανάπλαση του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ και αποτελούν μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο σε σχέση με το χειρουργείο.

Πρόκειται για ειδικές ίνες που τοποθετούνται κάτω από την επιδερμίδα σε συγκεκριμένο βάθος και με συγκεκριμένη κατεύθυνση και διεγείρουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, σχηματίζεται, γύρω από τα νήματα, ένα πλέγμα ινών κολλαγόνου, το οποίο ανορθώνει το χαλαρό δέρμα και αποκαθιστά το χαμένο όγκο.

Λίγα λεπτά κιόλας κατόπιν της τοποθέτησης των νημάτων, η επιδερμίδα δείχνει ορατά σφριγηλή, περισσότερο λαμπερή και φρέσκια. Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες η παρουσία του Νήματος μέσα στο δέρμα παρέχει ένα επιπλέον ερέθισμα στον οργανισμό, προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγή νέου συνδετικού ιστού από ίνες κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος, που συγκεντρώνονται γύρω από τα νήματα.

Το αποτέλεσμα βελτιώνεται σταδιακά μέσα στις επόμενες 4 με 5 εβδομάδες και ενισχύεται η ποιότητα και η σύσταση του δέρματος. Η διάρκεια του αποτελέσματος μπορεί να κυμανθεί από 8 έως 12 μήνες. Δεν υπάρχει πόνος ούτε χρόνος αποθεραπείας. Το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του  δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Νήματα PDO ενδείκνυνται, όταν αρχίζει σταδιακά η γήρανση του δέρματος κι οι ρυτίδες του προσώπου είναι ακόμη λεπτές. Η εφαρμογή τους, δηλαδή, προτείνεται σε ηλικίες από 40 έως 50 ετών.

Σημεία τοποθέτησης Νημάτων PDO

Τα Νήματα είναι κατάλληλα για την περιοχή του προσώπου και τοποθετούνται για:

 • την ανόρθωση των φρυδιών και βλεφάρων
 • το γέμισμα των ζυγωματικών
 • τη διόρθωση του σχήματος της μύτης
 • τη σύσφιξη γύρω από την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ
 • τη λείανση των “ρυτίδων γέλιου” ή των ρινοπαρειακών αυλάκων

 

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες

nimata-autologi

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία θεραπεία Αντιγήρανσης η οποία αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς, με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Αυτοί με τη σειρά τους βοηθούν στην παραγωγή των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων και ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων, πολλαπλασιάζοντας τους ινοβλάστες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παράγεται νέο κολλαγόνο.

Με τη βοήθεια των αυξητικών παραγόντων εντοπίζονται και διορθώνονται φθορές των ιστών της επιδερμίδας, οι οποίοι, μάλιστα, αναπλάθονται και ανανεώνονται γρήγορα.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, για την εξάλειψη των ρυτίδων και τη σύσφιξη του προσώπου.

Επιπλέον, βελτιώνει αισθητά τις ουλές ακμής και προάγει την επούλωση ουλών που προκύπτουν έπειτα από επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραύματα, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Τα αποτελέσματα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας προσώπου έχουν μεγάλη διάρκεια, η οποία είναι δυνατόν να ξεπεράσει το ένα έτος.

 

Αποτελέσματα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας προσώπου

 • Αναδόμηση της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο
 • Δεν επηρεάζονται οι εκφράσεις ή ο όγκος του προσώπου
 • Εφαρμόζεται εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια
 • Δεν αναπτύσσονται ποτέ αλλεργίες, διότι προέρχεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό
 • Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου
 • Συμβάλλει στην καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας
 • Εξαφανίζει τις ρυτίδες, ανανεώνοντας το δέρμα τοπικά

 

Τρόπος εφαρμογής Νημάτων PDO και Αυτόλογης Μεσοθεραπείας προσώπου

Η εφαρμογή των Νημάτων PDO συνδυαστικά με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία πραγματοποιείται σε μία συνεδρία. Αρχικά, τοποθετούνται στο πρόσωπο τα Νήματα PDO και ταυτοχρόνως εφαρμόζεται η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τόσο η εφαρμογή των Νημάτων PDO όσο και της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας διενεργείται στο χώρο του Ιατρείου, με απόλυτη ασφάλεια.

Παράγοντες, όπως ο κατάλληλος αριθμός των συνεδριών που προτείνονται για τη συντήρηση του αποτελέσματος, εξατομικεύονται από τον εκάστοτε δερματολόγο και αποτελούν τη βάση για την πλήρη ικανοποίηση των προσδοκιών του ατόμου και για την επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού αποτελέσματος.