Υαλουρονικό Οξύ

Ενέσιμα Εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέως

Μια από τις πλέον πρωτοποριακές, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει η Αισθητική Ιατρική είναι η θεραπεία με Filler Υαλουρονικού Οξέως. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιγήρανσης, που βασίζεται στην έγχυση Υαλουρονικού Οξέος κάτω από το δέρμα του προσώπου.

Τα Filler Υαλουρονικού Οξέως έχουν τη μορφή ενός διάφανου κρυσταλλικού gel, το οποίο τοποθετείται σε διάφορα σημεία του προσώπου, με σκοπό την εξάλειψη των ρυτίδων. Η ελαστικότητα της επιδερμίδας ενισχύεται και το άτομο αποκτά μία πιο νεανική όψη σε όλο το πρόσωπο.

Εικονίδιο προσώπου

Βελτίωση της όψης του δέρματος και του οβάλ του προσώπου

Μεσοθεραπεία Ματιών Εικονίδιο

Αποκατάσταση του όγκου του δέρματος

Εικονίδιο ρολόι

Άμεσα Ορατά Αποτελέσματα

 • Σχηματοποίηση (contouring) προσώπου
 • Σχηματοποίηση ζυγωματικών και γωνίας γνάθου (mid face and jawline contouring)
 • Τόνωση περιγράμματος χειλιών και σχηματοποίηση του σώματος τους
 • Γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία, με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας
 • Αποτέλεσμα που μπορεί να διαρκέσει έως και 18 μήνες

Σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί και ποιες ανάγκες καλύπτει;

 

Ρινοπαρειακές αύλακες (ρινοπαρειακός σύνδεσμος)

Η αποκατάσταση ρινοπαρειακών αυλάκων με εξειδικευμένα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως αποτελεί τη συχνότερη εφαρμογή υαλουρονικού οξέως παγκοσμίως. Κι όχι άδικα, καθώς η θεραπεία στην περιοχή αυτή παρέχει συνολική στήριξη στο πρόσωπο πέρα από την πλήρη εξάλειψη των ρυτίδων αυτών.

Άλλωστε, η βάθυνση αυτής της αύλακας επισημαίνει τη σταδιακή πτώση του προσώπου προς τα κάτω και μπροστά και την αναδίπλωση δέρματος σε επίπεδο ρινοπαρειακού συνδέσμου.

 

Περιστοματικά

Με τα Filler Υαλουρονικού, διορθώνονται οι γραμμές λύπης και μειώνονται οι ρυτίδες της γωνίας του στόματος,  καθώς και οι κάθετες γραμμές γύρω από το στόμα (ρυτίδες καπνιστού).

Το Υαλουρονικό Οξύ «γεμίζει» τις ρυτίδες, τις αυλακώσεις και τις λεπτές γραμμές, δημιουργώντας ένα εσωτερικό υποστηρικτικό στρώμα και βοηθάει στη διαμόρφωση και στον τονισμό του περιγράμματος του προσώπου.

Δακρυϊκή Αύλακα (μαύροι κύκλοι)

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος συμβάλλουν στη βελτίωση της όψης των μαύρων κύκλων και στην ομαλοποίηση της δακρυϊκής αύλακας. Η απώλεια νεανικού λίπους γύρω από τα μάτια καθίσταται ορατή ακόμη και σε νεαρές ηλικίες.

Η αποκατάσταση της με ειδικά εξελιγμένα εμφυτεύματα υαλουρονικού αποτελεί μία άμεση και ελάχιστα παρεμβατική λύση για αυτό το ολοένα και συχνότερο πρόβλημα.

υαλουρονικο προσωπου

Ζυγωματικά

Τα ζυγωματικά και το ευρύτερο μέσο (mid face) αποτελούν τα κυριότερα σημεία στήριξης του προσώπου. Τυχόν απώλεια όγκου σε αυτή τη ζώνη οδηγεί σε κατακόρυφη πτώση.

Έτσι, επιβαρύνεται η εμφάνιση των ρινοπαρειακών αυλάκων και των γραμμών λύπης, ασαφοποιείται το οβάλ και προκαλείται “βάθυνση” των μαύρων κύκλων.

Γι’ αυτό και η θεραπεία στην περιοχή αυτή αποτελεί βασική προτεραιότητα της Σύγχρονης Αισθητικής Ιατρικής, καθότι επηρεάζει άμεσα πολλές παρακείμενες δομές και μπορεί να μας απαλλάξει από περιττές θεραπείες.

Γραμμή γνάθου και πηγούνι (jawline contouring)

Με τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως τελευταίας γενιάς είναι πλέον εφικτή η πλήρης και λεπτομερής διαμόρφωση μίας εντυπωσιακής γραμμής γνάθου, καθώς και η σχηματοποίηση ενός αρμονικού για το προφίλ μας πηγουνιού μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Σχεδιάζονται διαφορετικές γραμμές εφαρμογής για τους άνδρες ασθενείς μας (αρρενοποίηση γνάθου) και για τις κυρίες που επιθυμούν ένα καλοσχηματισμένο αλλά σαφές οβάλ για τέλειο διαχωρισμό προσώπου – λαιμού.

Σημαντικό πλεονέκτημα της θεραπείας αυτής αποτελεί η εντυπωσιακή βελτίωση της εικόνας χαλάρωσης του λαιμού χωρίς την ανάγκη άλλης επέμβασης.

Κρόταφοι και Μέτωπο

Filler Υαλουρονικού Οξέως εγχέονται στο μέτωπο (forehead remodelling) και στους κροτάφους. Έτσι, ανυψώνεται η περιοχή των φρυδιών και η περιοχή των κροτάφων αποκτά στρογγυλό σχήμα, με φυσικά αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο.

Αποκαθίσταται η κοίλανση του μετώπου και εξαλείφονται οι ρυτίδες. Η περιοχή των κροτάφων αποτελεί φυσική συνέχεια των ζυγωματικών και η συνδυαστική αποκατάσταση της είναι απαραίτητη για μία αρμονική εικόνα.

Υαλουρονικό οξύ στα χείλη

Χείλη

Αν θέλετε να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη, με επιπλέον όγκο και τονισμένο περίγραμμα, τα filler είναι ο ιδανικός τρόπος, για να το πετύχετε.

Χάρη στη λεπτόρρευστη σύνθεση του υαλουρονικού οξέως, τα χείλη παραμένουν απαλά και ελαστικά, με πλήρως φυσική αίσθηση και όψη.

Τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία και βελτιώνονται σε 2 ή 3 μέρες.

Υαλουρονικό στα Χείλη

Θεραπεία Υαλουρονικού οξέος στα χείλη

 

Φωτογραφίες Περιστατικών Θεραπείας έγχυσης Υαλουρονικού Οξέος στα χείλη

Υαλουρονικό στα Χείλη
Υαλουρονικό στα Χείλη

Μύτη

Με την είσοδο εξειδικευμένης μικροκάνουλας από μόνο ένα σημείο εισόδου, αποφεύγοντας τις πολλαπλές τραυματικές εγχύσεις με την κλασική βελόνα, διορθώνονται αναίμακτα ατέλειες της μύτης.

Επανασχεδιάζεται το σχήμα της, ώστε να εξαλειφθεί η εικόνα ύβου (“καμπούρα”), να εκθειαστεί η μύτη, να λεπτύνει η απόληξη της ράχης, να ανυψωθεί και να επανασχηματιστεί το ακρορρίνιο.

Ουλές Ακμής

Το υαλουρονικό οξύ επιπεδώνει άμεσα και αποτελεσματικά τις Ουλές Ακμής, ενώ αντιμετωπίζει και άλλες Ατροφικές Ουλές.

Υαλουρονικό Οξύ στα μάτια

Αποτελέσματα – Αποθεραπεία

Η θεραπεία συνήθως διαρκεί από 10 έως 20 λεπτά ανά ml έγχυσης και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο τον χρόνο. Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία και βελτιώνονται σε 2 ή 3 ημέρες. Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου και το είδος του υλικού που εφαρμόζεται, το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια.

Βέβαια, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το αποτέλεσμα εμφανίζει σημαντικές αποκλίσεις, ανάλογα με το δικό σας lifestyle, π.χ. στα χείλη των βαριών καπνιστών το αποτέλεσμα θα διαρκέσει 6-8 μήνες. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.

 

Γιατί σε εμάς

 • Προηγείται πάντοτε η λήψη ενός λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού και αξιολογείται κλινικά από τον ιατρό η συμμετρία του προσώπου. Ο εξειδικευμένος ιατρός είναι αυτός που καθορίζει το είδος, την ποσότητα του υαλουρονικού και τα σημεία έγχυσης αυτού.
 • Οι ανάγκες σας αξιολογούνται και εκτιμώνται από τον εκάστοτε ιατρό αυστηρά στοχευμένα, με στόχο την εκπόνηση ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.
 • Σας αντιμετωπίζουμε σαν μεμονωμένο περιστατικό, προσανατολιζόμενοι αποκλειστικά στις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες, με σκοπό το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 • Παρέχουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, “επιδοτώντας” την ποσότητα και τον τύπο του υλικού που θα μας δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα.
 • Δίνουμε μεγάλη σημασία στη χρήση των ποιοτικότερων υλικών, που μπορούν να εγγυηθούν άριστη εφαρμογή και εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 • Χρησιμοποιούμε σκευάσματα των κορυφαίων πιστοποιημένων εταιρειών, με εξελιγμένο Υαλουρονικό Οξύ υψίστης βιοσυμβατότητας, εκμηδενίζοντας το ενδεχόμενο εμφάνισης παρενεργειών.

 

Συνδυασμός μεθόδων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν, αν υπάρξει συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων. Λόγου χάρη, δύναται να εφαρμοστεί Υαλουρονικό Οξύ με Μεσοθεραπεία και Btx. Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων μπορεί σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας.