Filler Υαλουρονικού προσώπου

Τι είναι

Η θεραπεία με Filler Υαλουρονικού Οξέως είναι μία πλήρως ασφαλής μέθοδος. Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιγήρανσης, που βασίζεται στην έγχυση Υαλουρονικού Οξέος κάτω από το δέρμα του προσώπου.

Τα Filler Υαλουρονικού Οξέως έχουν τη μορφή ενός διάφανου κρυσταλλικού gel, το οποίο τοποθετείται σε διάφορα σημεία του προσώπου, με σκοπό το «γέμισμα» των ρυτίδων και την αποκατάσταση της υδατικής ισορροπίας. Η ελαστικότητα της επιδερμίδας ενισχύεται και το άτομο αποκτά μία πιο νεανική όψη σε όλο το πρόσωπο.

Εικονίδιο ρολόι

Άμεσα Ορατά Αποτελέσματα

Εικονίδιο λαμπερό πρόσωπο

Χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών προσώπου

Check icon

Φυσικά αποτελέσματα

 • Σχηματοποίηση (contouring) προσώπου
 • Σχηματοποίηση ζυγωματικών και γωνίας γνάθου (mid face and jawline contouring)
 • Τόνωση περιγράμματος χειλιών και σχηματοποίηση του σώματος τους
 • Γρήγορη και ανώδυνη θεραπεία, με εφαρμογή τοπικής αναισθησίας
 • Αποτέλεσμα που μπορεί να διαρκέσει έως και 18 μήνες

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό των ιστών, που εντοπίζεται σε υψηλό ποσοστό στις αρθρώσεις, στα μάτια και στο δέρμα. Διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να συγκρατεί τα μόρια νερού, προάγοντας την καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης.

Με την πάροδο της ηλικίας, το υαλουρονικό αποδομείται, με αποτέλεσμα τη λέπτυνση του δέρματος και την απώλεια όγκου. Έτσι, εμφανίζονται ρυτίδες, χαλάρωση και η όψη του προσώπου δείχνει αφυδατωμένη.

Πλέον, με τα Filler Υαλουρονικού Οξέως, το πρόσωπο σας αποκτά νεανικότητα και σφριγηλότητα, το δέρμα σας ενυδατώνεται και μπορούν να βελτιωθούν το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Οι ρυτίδες μειώνονται, χαρίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα, δίχως να χρειαστεί να βιώσετε την εξουθενωτική διαδικασία του χειρουργείου.

Ποιες ανάγκες καλύπτει και σε ποια σημεία μπορεί να εφαρμοστεί;

Στατικές Ρυτίδες

Το Υαλουρονικό Οξύ επιτυγχάνει λείανση των ρυτίδων γύρω από τη μύτη και το στόμα, όπως είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες (marionette lines) και οι ρυτίδες καπνιστού στο άνω χείλος. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και στις ρινοπαρειακές ρυτίδες.

Κρόταφοι και Μέτωπο

Filler Υαλουρονικού Οξέως εγχέονται στο μέτωπο και στους κροτάφους. Έτσι, ανυψώνεται η περιοχή των ματιών και η περιοχή των κροτάφων αποκτά στρογγυλό σχήμα, με φυσικά αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο. Αποκαθίσταται η κοίλανση του μετώπου και εξαλείφονται οι ρυτίδες του.

Μάτια (Tear trough)

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος συντείνουν στη βελτίωση της όψης των μαύρων κύκλων και στη διόρθωση του “tear trough”. Πρόκειται για μία ανατομική δυσμορφία.

Όταν αυτή η ανατομική δυσμορφία συνυπάρχει με περίσσεια λίπους στο κάτω βλέφαρο («σακούλες»), αναπτύσσεται σκιά κάτω από τα μάτια, με συνέπεια το βλέμμα να αποκτά μία κουρασμένη όψη.

Επιπλέον, με τα filler υαλουρονικού οξέος ανυψώνεται η εξωτερική γωνία των φρυδιών και των ματιών. Τα μάτια γίνονται πιο ελκυστικά (“foxy eyes”).

Ζυγωματικά

Τα filler υαλουρονικού οξέος μπορούν να εφαρμοστούν με μεγάλη επιτυχία στο μεσαίο τμήμα του προσώπου που «αδειάζει», όταν χαλαρώνει το δέρμα και μειώνεται το λίπος της περιοχής. Αποκαθίσταται ο όγκος των ζυγωματικών, καθώς ενισχύονται τα «μήλα». Έτσι, το πρόσωπο φαίνεται πιο γεμάτο και σφριγηλό.

Χείλη

Αν θέλετε να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη, με επιπλέον όγκο και τονισμένο περίγραμμα, τα filler είναι ο ιδανικός τρόπος, για να το πετύχετε. Χάρη στη λεπτόρρευστη σύνθεση του υαλουρονικού οξέος, τα χείλη παραμένουν απαλά και ελαστικά, με πλήρως φυσική αίσθηση και όψη.

Περιστοματικά

Με τα Filler Υαλουρονικού, διορθώνονται οι λεπτές, επιφανειακές ρυτίδες γύρω από το στόμα (ρυτίδες γέλιου), μειώνονται οι ρυτίδες της γωνίας του στόματος και «γεμίζουν» οι κάθετες γραμμές γύρω από τα χείλη.

Σιαγόνα και πηγούνι

Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό υλικό για θεραπεία contouring. Βοηθάει δηλαδή στην ενίσχυση της γραμμής της σιαγόνας και του πηγουνιού και βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου. Επίσης, χρησιμοποιείται για τη διόρθωση τυχόν ασυμμετρίας της σιαγόνας, εξισορροπώντας τους όγκους της περιοχής.

Μύτη

Τα filler υαλουρονικού οξέως είναι μία καλή λύση για περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να «σπάσει» το κόκκαλο της μύτης, γι’ αυτό και δεν κρίνεται απαραίτητος ο Πλαστικός Χειρουργός.

Με την είσοδο εξειδικευμένης μικροκάνουλας από μόνο ένα σημείο εισόδου, αποφεύγοντας τις πολλαπλές τραυματικές εγχύσεις με την κλασική βελόνα, διορθώνονται αναίμακτα ατέλειες της μύτης.

Επανασχεδιάζεται το σχήμα ή το μέγεθός της, η μύτη ισιώνει, αν είναι γαμψή ή στραβή, βελτιώνεται το ακρορρίνιο, η βάση ή τα ρουθούνια και γίνεται πιο συμμετρική και αναλογική σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Ουλές Ακμής

Το υαλουρονικό οξύ «γεμίζει» αποτελεσματικά τις Ουλές Ακμής, ενώ αντιμετωπίζει και άλλες Ατροφικές Ουλές.

Λαιμός

Όταν σκύβετε το κεφάλι σας για πολλές ώρες πάνω από μία οθόνη, τότε σχηματίζονται σταδιακά οριζόντιες ρυτίδες, οι οποίες είναι γνωστές ως «ρυτίδες τεχνολογίας». Με τα filler υαλουρονικού οξέως, αντιμετωπίζεται το επονομαζόμενο “tech neck”, διότι «γεμίζουν» οι ρυτίδες και το δέρμα αποκτά νεανικότητα.

Οφέλη Υαλουρονικού

 • Απόλυτα φυσικά αποτελέσματα, δίχως να καθίσταται αντιληπτό ότι έχει προηγηθεί κάποια παρέμβαση στο πρόσωπο
 • Βελτιώνεται το οβάλ και το σχήμα των χαρακτηριστικών του προσώπου
 • Αναπληρώνεται ο όγκος του προσώπου
 • Ενυδατώνεται η επιδερμίδα
 • Διαμορφώνεται και τονίζεται το περίγραμμα του προσώπου
 • Εξαλείφονται οι μαύροι κύκλοι
 • Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς εφαρμόζεται τοπική αναισθησία
 • Η διαδικασία είναι σύντομη
 • Ταχεία επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
 • Ασφαλής θεραπεία, εγκεκριμένη από τον FDA
 • Το ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ ουσία αποτελεί μία εντελώς αδρανή. Αυτό σημαίνει ότι δεν δημιουργεί φλεγμονές, δεν προκαλεί αλλεργίες, παρενέργειες, κακοήθειες ή κολλαγονώσεις, δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε παραμένει εκεί που εμφυτεύεται, διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αντενδείξεις

Η εφαρμογή των filler υαλουρονικού οξέος αντενδείκνυται σε:

 • Έγκυες γυναίκες
 • Όσοι έχουν υποστεί θρομβοεμβολικά επεισόδια
 • Άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα
 • Ασθενείς που παρουσιάζουν ιστορικό αλλεργίας στο Υαλουρονικό οξύ
 • Πάσχοντες από Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Γιατί σε εμάς

 • Προηγείται πάντοτε η λήψη ενός λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού και αξιολογείται κλινικά από τον ιατρό η συμμετρία του προσώπου. Ο γιατρός είναι αυτός που καθορίζει το είδος, την ποσότητα του υαλουρονικού και τα σημεία έγχυσης αυτού.
 • Οι ανάγκες σας αξιολογούνται και εκτιμώνται από τον εκάστοτε ιατρό αυστηρά στοχευμένα, με στόχο την εκπόνηση ενός εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου.
 • Σας αντιμετωπίζουμε σαν μεμονωμένο περιστατικό, προσανατολιζόμενοι αποκλειστικά στις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες, με σκοπό το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 • Παρέχουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.
 • Δίνουμε μεγάλη σημασία στη χρήση των ποιοτικότερων υλικών, που μπορούν να εγγυηθούν άριστη εφαρμογή και εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 • Χρησιμοποιούμε σκευάσματα πολύ γνωστών πιστοποιημένων εταιρειών, με Υαλουρονικό Οξύ που προσιδιάζει στο φυσικό ανθρώπινο υαλουρονικό, εκμηδενίζοντας το ενδεχόμενο εμφάνισης παρενεργειών.

Διαδικασία – Αποθεραπεία

Τοποθετείται ενέσιμα το υλικό στο εκάστοτε σημείο. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί από 10 έως 20 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο το χρόνο. Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα εμφανή από την πρώτη κιόλας συνεδρία και βελτιώνονται σε 2 ή 3 ημέρες. Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου και το είδος του υλικού που εφαρμόζεται, μπορεί να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια.

Ο βαθμός απορρόφησης του Υαλουρονικού Οξέως και κατά συνέπεια το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της θεραπείας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, ο τύπος του δέρματος, η μυϊκή δραστηριότητα των υποκείμενων μυών, το βάθος και η θέση έγχυσης, η πυκνότητα του ενιόμενου υλικού.

Η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες γίνεται άμεσα. Μετά το πέρας της συνεδρίας, δεν αποκλείεται να εμφανίσετε ήπια ερυθρότητα και οίδημα, το οποίο υποχωρεί εντός 1 ή 2 ημερών. Επίσης, ενδέχεται να δημιουργηθεί κάποια μικρή μελανιά, η οποία υποχωρεί σε 7-10 μέρες και μπορεί να καλυφθεί με make-up.

Καλό είναι να αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 2 ημέρες μετά την εφαρμογή, την πρόσληψη αλκοόλ για τουλάχιστον 24 ώρες και την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία για όσο καιρό έχετε μελανιές.

Το κόστος της θεραπείας καθορίζεται από τον εκάστοτε Ιατρό, με κριτήριο το είδος και την ποσότητα του υαλουρονικού οξέος, αλλά και την ανατομική περιοχή εφαρμογής.