Μαλλιά για πάντα

Η Θεραπεία της Τριχόπτωσης είναι αδύνατον και απαγορευτικό να είναι ίδια για όλους. Η διατάραξη του κύκλου ζωής της τρίχας οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες. Αυτό βέβαια που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την αραίωση των μαλλιών είναι η γενετική προδιάθεση.

 

Αυτό σημαίνει ότι εξαιτίας της ύπαρξης συγκεκριμένων γονιδίων βαθμιαία εξασθενούν τα τριχοθυλάκια. Τα γονίδια αυτά διαφοροποιούνται μεταξύ των ατόμων. Αυτό αποτελεί και τον πρωταρχικό λόγο που δεν ανταποκρίνονται όλοι οι ασθενείς με παρόμοιο τρόπο στις θεραπείες.

 

  • Ολοκληρωμένη Αιτιολογική Προσέγγιση της Τριχόπτωσης
  • Γενετικές Εξετάσεις Ακριβείας για την Τριχόπτωση
  • Εξατομικευμένα Συνδυαστικά Πρωτόκολλα
  • Αυστηρά Εξατομικευμένες Θεραπευτικές Αγωγές
  • Οριστικά & Φυσικά Αποτελέσματα, με απόλυτη ασφάλεια

 

Συνεπώς, η εξατομικευμένη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης εγγυάται αποδεδειγμένα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέσω της διενέργειας Τριχοσκόπησης, Εξειδικευμένων Μοριακών Εξετάσεων, καθώς και με τη διεξαγωγή ενός Μεγάλου Γενετικού Τεστ, υπερεξειδικευμένου στις περιπτώσεις Τριχόπτωσης, μπορούν να εντοπιστούν με απόλυτη ακρίβεια τα εξής:

 

Η πιθανότητα εμφάνισης Τριχόπτωσης, μετέπειτα στη ζωή του ατόμου, γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα άμεσης και αποτελεσματικής παρέμβασης.

 

Οι ακριβείς μηχανισμοί έκφρασης της Τριχόπτωσης, όταν αυτή έχει ήδη εκδηλωθεί.

 

Εφόσον, λοιπόν, γνωρίζουμε επακριβώς τις αιτίες του προβλήματος, είμαστε σε θέση να τις αντιμετωπίσουμε με τις πιο Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Θεραπείες, που συμβάλλουν στη σωστή αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης.

 

Σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Ιατρικές Ειδικότητες, μπορούν να προταθούν Αυστηρά Εξατομικευμένα Θεραπευτικά Σχήματα (Ιατρική Ακριβείας). Οι θεραπείες αυτές εξατομικεύονται με βάση το DNA του καθενός και παρέχεται μία Ολοκληρωμένη Αιτιολογική Προσέγγιση της αραίωσης των μαλλιών.

 

Έτσι, μειώνεται ο χρόνος και το κόστος θεραπείας, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλα «τυφλά» και άσκοπα θεραπευτικά σχήματα. Η Τριχόπτωση μπορεί να αναστραφεί και σταδιακά είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η πυκνότητα και υγεία των μαλλιών.

 

Βάσει της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής, οι συγκεκριμένες Θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον ελάχιστο χρόνο. Σε αυτές συγκαταλέγονται οι κάτωθι:

 

Ενδυνάμωση τριχοθυλακίων με τοπική χορήγηση Φαρμακευτικών Ουσιών

 

Εφαρμόζονται τοπικά, με τη μορφή εγχύσεων στις προσβληθείσες περιοχές ή με τη μορφή ειδικών λοσιόν και σαμπουάν, φαρμακευτικές ουσίες με τριχογενετικές ιδιότητες (μινοξιδίλη, φιναστερίδη, ντουταστερίδη, προστακινόνη και λατανοπρόστη).

 

Οι ποσότητες των ουσιών που εγχέονται διαφοροποιούνται μεταξύ των ατόμων και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός, με γνώμονα τα διαγνωστικά ευρήματα των Εξετάσεων Ακριβείας.

 

Η φάση ανάπτυξης της τρίχας επιμηκύνεται και ενδυναμώνονται τα τριχοθυλάκια. Οι τρίχες γίνονται πιο γερές και ανθεκτικές. Σταδιακά, μπορεί να αποκατασταθεί ο όγκος και η πυκνότητα των μαλλιών.

 

Φωτοθεραπεία LED

 

Η Φωτοθεραπεία LED είναι μία πλήρως ασφαλής και ανώδυνη θεραπεία, που στρέφεται στις αποδυναμωμένες ρίζες των μαλλιών. Η λειτουργία της βασίζεται στη δράση τριών ακίνδυνων μηκών φωτός. Βοηθάει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας στο τριχωτό της κεφαλής. Τα ενεργειακά κύτταρα του τριχοθυλακίου διεγείρονται. Αυτό εντείνει την παραγωγή ATP από τα κύτταρα και συμβάλλει στην ταχύτερη ανάπτυξη των τριχών.

 

Προκαλείται αγγειοδιαστολή και βελτιώνεται η τοπική αιμάτωση του δέρματος της περιοχής. Έτσι, αυξάνεται η διάμετρος της τρίχας και βελτιώνεται ο όγκος των μαλλιών. Επιτυγχάνεται καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διευκολύνεται η απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών από τα εξασθενημένα τριχοθυλάκια. Η τριχοφυΐα ενδυναμώνεται και διεγείρεται, ενώ βαθμιαία εκφύονται υγιή μαλλιά.

 

Η Φωτοθεραπεία LED πραγματοποιείται στο ιατρείο και ο αριθμός των προτεινόμενων συνεδριών εξατομικεύεται, βάσει των κλινικών ευρημάτων των Εξετάσεων Ακριβείας.

 

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μαλλιών με Αυξητικούς παράγοντες

 

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μαλλιών με Αυξητικούς παράγοντες βασίζεται στην αξιοποίηση των ανανεωτικών και επουλωτικών μηχανισμών του ίδιου του οργανισμού. Στην περιοχή του τριχωτού ​της κεφαλής εγχέεται ένα μείγμα. Σε αυτό, μπορεί να περιέχονται βιταμίνες, αυξητικοί παράγοντες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και λοιπά δραστικά συστατικά που προάγουν τη θρέψη και ανάπτυξη των τριχοθυλακίων.

 

Εξατομικευμένη Φαρμακευτική Αγωγή μετά από Εξετάσεις Ακριβείας

 

Με γνώμονα τα ακριβή διαγνωστικά ευρήματα που προκύπτουν από το Γενετικό Τεστ, μπορεί να προταθούν Αυστηρά Εξατομικευμένα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα. Αυτά αφορούν στη διά του στόματος χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών με τριχογενετικές ιδιότητες, βασιζόμενα στο DNA μας.

 

Μέσω της διενέργειας του Trichoscopy Skin Panel, εντοπίζονται οι ουσίες στις οποίες ανταποκρίνεται καλύτερα ο κάθε οργανισμός και συνδυάζονται στο πλαίσιο μίας Αυστηρά Εξατομικευμένης Θεραπευτικής Αγωγής, με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος ανά περίπτωση.

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι ποσότητες των φαρμακευτικών ουσιών που λαμβάνει ο κάθε ασθενής διαφοροποιούνται, διότι προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά, βάσει των διαγνωστικών ευρημάτων των Εξετάσεων Ακριβείας.

 

Πρόκειται για σκευάσματα τα οποία, βάσει των ελλείψεων του κάθε οργανισμού, μπορεί να περιέχουν μικρο-και μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυσικές «βιομιμητικές» ορμόνες, με σκοπό την ενδυνάμωση των μαλλιών.

 

Σταδιακά, με αυτές τις μεθόδους, διεγείρεται η τριχοφυΐα. Οι τρίχες γίνονται πιο δυνατές και ανθεκτικές και αποκαθίσταται η πυκνότητα και ο όγκος των μαλλιών.

 

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

 

Πρόκειται για μία από τις πλέον προηγμένες και καλύτερες τεχνικές παγκοσμίως που εγγυάται οριστικά, φυσικά και ταυτόχρονα άρτια αισθητικά αποτελέσματα. Μπορεί να εφαρμοστεί, με απόλυτη ασφάλεια, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν μόνιμη αραίωση μαλλιών.

 

Βασίζεται στην εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και στην εμφύτευση αυτών στην πάσχουσα περιοχή (λήπτρια περιοχή), με σκοπό την επανέκφυση των τριχών. Έτσι, επιτυγχάνεται άμεσα η ανάπτυξη νέων μαλλιών.

 

Μπορεί να πραγματοποιηθεί Μεταμόσχευση μαλλιών FUE οποιουδήποτε μεγέθους, από ελάχιστο αριθμό τριχών έως και 10000 τρίχες σε μία μόνο συνεδρία. Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Με γνώμονα τα αποτελέσματα της Τριχοσκόπησης, κατανέμονται βέλτιστα τα διαθέσιμα τριχοθυλάκια στην περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση.

 

Η τεχνική της Μεταμόσχευσης προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της βιωσιμότητας των τριχοθυλακίων και της πυκνότητας των μαλλιών. Διενεργείται ανώδυνα και αναίμακτα, δίχως να αφήνει ουλές ή σημάδια. Δεν απαιτεί ράμματα. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 

Η Τριχοσκόπηση επαναλαμβάνεται τακτικά μετά τη Μεταμόσχευση, με σκοπό την επανεκτίμηση του ρυθμού ανάπτυξης των τριχών. Τα καινούργια μαλλιά αναπτύσσονται φυσικά, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά γενετικά τους χαρακτηριστικά.

 

Συνδυαστικά Πρωτόκολλα Θεραπείας

 

Τα καλύτερα δυνατά θεραπευτικά αποτελέσματα στον ελάχιστο χρόνο μπορούν να επιτευχθούν, αν υπάρξει συνδυασμός θεραπευτικών μεθόδων. Ο συγκερασμός των διαφορετικών μεθόδων αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, διότι το κάθε ζήτημα εξετάζεται από όλες τις πτυχές και αντιμετωπίζεται πολύπλευρα.

 

Η κάθε θεραπευτική προσέγγιση βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος της Τριχόπτωσης με διαφορετικό τρόπο και ο συνδυασμός των μεθόδων αυξάνει τα αποτελέσματα προς όφελος του ασθενούς.

 

Με Εξατομικευμένες, λοιπόν, Ιατρικές αγωγές, μπορούμε να επεμβαίνουμε και να αντιμετωπίζουμε πλήρως στοχευμένα τις κάθε είδους ανισορροπίες.

 

Έτσι, μεγιστοποιείται το θεραπευτικό όφελος, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση χρόνου και κόστους, εν αντιθέσει με οποιαδήποτε άλλα «τυφλά» θεραπευτικά σχήματα.

 

Τα αποτελέσματα είναι φυσικά και διαρκούν εφ’ όρου ζωής.

 

Μπορούμε, λοιπόν, να αποκτήσουμε μαλλιά για πάντα!